Ατελείωτες ώρες τηλεοπτικής μαγειρικής, εκατοντάδες συνταγές, βιβλία με χιλιάδες πωλήσεις στο εξωτερικό και επιτυχημένα καταστήματα ειδών κουζίνας σε όλη την Ελλάδα είναι μόνο μερικά από όσα θυμόμαστε από την Βέφα Αλεξιάδου. Πρόκειται για τη γυναίκα που εμφανίστηκε στις οθόνες μας πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και ακόμα και σήμερα αποτελεί μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της οικιακής μαγειρικής και όχι μόνο.

Μια τολμηρή κατάθεση ψυχής
Στο βιβλίο «Ήσουν πάντα εκεί» που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες από τις εκδόσεις VA Edition η Βέφα Αλεξιάδου περιγράφει τη γεμάτη εμπειρίες ζωή της χωρίς ωραιοποιήσεις και εξιδανικεύσεις: Ξεκίνησε από το μηδέν με κόπο, επιμονή και αγώνα, κατόρθωσε να φτάσει σε ζηλευτά επίπεδα επιτυχίας. Οι εκδοτικές της απόπειρες, με απίστευτες πωλήσεις βιβλίων που ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο, οι αμέτρητες περγαμηνές της, η αναγνώρισή της ως τηλεοπτικό πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, η δημιουργία των Vefa’s House, μιας πρωτοποριακής αλυσίδας καταστημάτων ειδών κουζίνας, δεν αποτελούν παρά την πρόσοψη μιας πλούσιας σε εμπειρίες ζωής, που ξεκίνησε τα δύσκολα χρόνια του πολέμου και της Κατοχής.

Ζωή σαν παραμύθι
Τα παιδικά της χρόνια, η πείνα, η μετανάστευση, οι πρώτοι έρωτες και ο γάμος της, η ανακάλυψη μιας λατρείας, αυτής για την «υψηλή» μαγειρική, τα ταξίδια της σε όλο τον πλανήτη, η έκδοση του πρώτου της βιβλίου, η διεθνής καταξίωσή της, η συνεργασία της με τα δυο της κορίτσια, ο άδικος χαμός τους, οι δυνατές φιλίες της και οι ιστορίες των φίλων που δέθηκαν μαζί της, αποτελούν τον καμβά που πάνω του άπλωσε το δημιουργικό της ταλέντο, την πίστη της στον Θεό και την αγάπη της για τους άλλους. Με σταθερά βήματα και το κεφάλι ψηλά η Βέφα Αλεξιάδου συνεχίζει την πορεία της στη ζωή.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις VA Edition. Διαθέτει σκληρό εξώφυλλο, έχει μέγεθος 17Χ24 εκ. και αποτελείται από 536 σελίδες. Διατίθεται σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία και τα αντίστοιχα e-shops.

Θα το βρείτε επίσης στο vefaalexiadou.gr