Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην «Αίγλη» στη Θεσσαλονίκη και στο «Noel» στην Αθήνα με πρωτότυπες και εντυπωσιακές παρουσιάσεις cocktail, οι 12 προκριθέντες του ελληνικού τελικού βρίσκονται στην τελική ευθεία για τη μάχη της πρόκρισης για το μεγάλο παγκόσμιο τελικό.

Ο ελληνικός τελικός πραγματοποιείται στο παλιό χρηματιστήριο την Τρίτη 16/5 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ ενώ η τελετή απονομής πραγματοποιείται την επόμενη μέρα σε εκδήλωση που θα διαρκέσει από τις 8 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ.

Οι κριτές του διαγωνισμού είναι οι: Alex Kratena, ιδρυτής του P(our), ο οποίος σύμφωνα με το Creators List 2016 είναι ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή και επίδραση στη διαμόρφωση της παγκόσμιας αγοράς Bar, o Spike Marchant, παγκόσμιος Worldclass Ambassador και David Beatty, European Brand Ambassador της Ketel One βότκας.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα ετοιμάσει τις βαλίτσες του για τον παγκόσμιο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Μεξικό.

mentoring-2

Οι δοκιμασίες αναλυτικά

The sustainaball: Τα brands που θα χρησιμοποιήσουν εδώ οι διαγωνιζόμενοι είναι: Ketel One Vodka, Don Julio, Blanco Tequila, Tanqueray No.Ten Gin, Johnnie Walker Gold Label Reserve Whisky, Bulleit Bourbon και Cardhu Gold Reserve Single Malt Whisky. Στόχος αυτής της δοκιμασίας είναι να δημιουργηθεί ένα Highball cocktail βασισμένο στην ιδέα της βιωσιμότητας. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να αναπτύξουν ένα φρέσκο και ζωντανό ποτό, με γεύσεις που είναι ελαφριές και ενδιαφέρουσες, εξετάζοντας στοιχεία όπως ανακύκλωση, μη σπατάλη του φαγητού, φαγητά που έχουν περισσέψει στην κουζίνα, φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, φρούτα και λαχανικά καλλιεργημένα στο σπίτι, οργανικά τρόφιμα/super food και εναλλακτικά προϊόντα για πλαστικό, χαρτί και πάγο.

American Classics: Σε αυτή τη δοκιμασία συμπεριλαμβάνεται όλο το portfolio των brands. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει μέσα σε 9 λεπτά να καταπλήξουν τους κριτές με την ταχύτητα και τη χάρη τους σε συνθήκες πίεσης. Υπάρχουν 48 cocktail τα οποία έχουν χωριστεί σε 4 κατηγορίες spirits. Η κάθε κατηγορία spirit αντιστοιχεί σε ένα σχήμα της τράπουλας (τα μπαστούνια είναι το Gin, τα καρό είναι για το Rum, οι καρδιές για το Scotch και τα σπαθιά για Vodka & Tequila). Ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να φτιάξει ένα κλασσικό ποτό και μια διαφορετική εκδοχή για κάθε κατηγορία, συνολικά δηλαδή οκτώ ποτά. Ωστόσο, στην αρχή του διαγωνισμού θα πρέπει να φτιάξουν και ένα bulleit cocktail το οποίο θα αποτελέσει το ένατο ποτό (μπορεί να είναι είτε κλασσικό είτε μια διαφορετική εκδοχή).

The Walker Blender Room: Πρόκειται για ένα ουίσκι challenge που περιέχει τα εξής brands: Cameron Brig (provided by Diageo), Cardhu 12, Glenkinchie 12, Dalwhinnie 15, Clynelish 14, Oban 14, Talisker 10 και Lagavulin 16. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να δείξουν την ικανότητά τους να διακρίνουν τις γεύσεις αλλά και να επιδείξουν τις γνώσεις τους για τις διαδικασίες παραγωγής ουίσκι και για τη τέχνη παραγωγής Great Blends όπως το Johnnie Walker. Συγκεκριμένα, η ομάδα Johnnie Walker Blending έχει δημιουργήσει ένα bespoke Worldclass Greece 2017 blend βασισμένο στο κλασικό Malt και Grain ουίσκι. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να βρουν ακριβώς αυτό που έχει μπει στο μίγμα, ποια είναι τα διαφορετικά συστατικά ουίσκι και ποιες είναι οι αναλογίες που χρησιμοποιήθηκαν. Ο αριθμός των bespoke blends θα είναι 5 και ο χρόνος για να αναγνωριστούν όλα θα είναι 20 λεπτά.

Pop up bars: Σε αυτή τη δοκιμασία θα συμμετάσχει η κορυφαία τριάδα των bartenders και τα brands που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι Ciroc, Johnnie Walker Gold Label Reserve και Don Julio Reposado, τα οποία θα δοθούν στον καθένα έπειτα από κλήρωση. Σκοπός των τριών bartenders είναι να δημιουργήσουν σε λιγότερο από 24 ώρες ένα micro pop up bar. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να έχουν σαφή ιδέα των κοκτέιλ τους καθώς και εξατομικευμένο μενού, ενώ θα πρέπει να δημιουργήσουν το Guest Signature Serve, το signature κοκτέιλ τους και Reserve punch. Επιπλέον, θα λάβουν 500 ευρώ για τη διαχείριση του bar τους. Για να προετοιμαστούν για τη δοκιμασία πρέπει να ενεργοποιήσουν μια σειρά από posts στα social media, κάνοντας 5 προσωπικά post σχετικά με το brand και το concept τους.

Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!

info
Παλιό χρηματιστήριο Αθηνών, Σοφοκλέους 10
Τελικός: Τρίτη 10:00 – 20:00
Τελετή απονομής: Τετάρτη 17/5, 20:00 – 00:00