Το Whisky Live, το κορυφαίο premium whisky event, με περισσότερες από 45 ετήσιες εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Λονδίνο και το Τόκιο, μετά την επιτυχία που σημείωσε στη Θεσσαλονίκη, έχει πρεμιέρα στην Αθήνα και υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία πολυτέλειας που ζωντανεύει τις αισθήσεις.

Οι επισκέπτες θα μυηθούν στο «Luxury Sampling» και θα γνωρίσουν τα Whisky “Oscars” την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο Helexpo Maroussi, από τις 6μμ έως τις 11μμ, δοκιμάζοντας περισσότερα από 50 premium ουίσκι και spirits, single malts, σπάνιες εμφιαλώσεις, βραβευμένα labels, νέες κυκλοφορίες, επιλεγμένα whisky cocktails, καθώς και brands που δεν εισάγονται στην ελληνική αγορά.

Το κόστος ενός VIP εισιτηρίου ξεκινά από 30€, αλλά οι λάτρεις της πολυτέλειας και οι aficionados του whisky μπορούν να προμηθευτούν ένα από τα περιορισμένης διαθεσιμότητας Exclusive εισιτήρια, για να δοκιμάσουν στο ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας Glencairn, μία πρόσθετη σειρά από 26 extra premium labels, τα οποία έχουν επιλεγεί μόνο για εκείνους.

Την απόλαυση θα απογειώσουν οι gourmet δημιουργίες finger food από επιλεγμένα εστιατόρια όπως το 42 Barstronomy, προϊόντα υψηλής ποιότητας και τους Executive Chefs της ETOILE by Les Chefs. Μέσα από ένα «παιχνίδι» με τις γεύσεις και τα αρώματα, θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε νέους και κλασικούς συνδυασμούς με τα labels που θα δοκιμάσουμε και να εντρυφήσουμε στην τέχνη του food pairing.

Tα “Oscars” των Whiskies, τον θεσμό των World Whiskies Awards, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Πρόεδρος τους Rob Allanson, o οποίος θα ξεναγήσει το κοινό στις κατηγορίες των “World Best” και θα μιλήσει για τα labels που έχουν διακριθεί το 2018. Ο κ. Allanson, στο πλαίσιο της διοργάνωσης στην Αθήνα, θα διεξάγει 2 premium masterclasses με 5 ειδικές σπάνιες εμφιαλώσεις στο κάθε session, από τα συνολικά 14 masterclasses και tasting sessions που θα προσφέρει – δωρεάν – το Whisky Live Athens στους επισκέπτες του. Την Παρασκευή θα μας παρουσιάσει “The Beasts of the Highlands” και το Σάββατο θα μας ξεναγήσει στο «The World in a glass”.

Οι θεματικές των masterclasses ποικίλουν και οι επιλογές είναι πολλές. O Πέτρος Χαριζόπουλος, σε συνεργασία με τον Chef Δημήτρη Κουστένη, μας προτείνουν «Food Pairing with Whisky», οι Παναγιώτης Φράγκος και Ανέστης Ζαμανόπουλος μας παρουσιάζουν το «Whiskey Trail. Around the world with a glass of whisky», ο Ανέστης Ζαμανόπουλος συνεχίζει με το «Everything you need to know about peat in whisky. That’s why terroir matters…», ο Γιώργος Παπαδογούλας μας συστήνει «Τhe different flavors of Loch Lomond», ο Μιχάλης Καγιάννης ακροβατεί ανάμεσα στο «From cask to glass. Explore the Glenlivet Nadurra range» και στο «Know your casks. Cask Strength Speyside whiskies» και ο Διονύσης Κοκολάκης μας υποδέχεται στο «Habano cigars and fine spirits – a match made in Heaven».

Και καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, όσοι επιθυμούν να κάνουν τις εορταστικές τους αγορές ή να δημιουργήσουν τη δική τους απολαυτική εμπειρία “Whisky Live”, μπορούν να επισκεφθούν το WL Shop, το οποίο λειτουργεί με τη συνεργασία της Κάβας Ανθίδη, και να επιλέξουν ανάμεσα στα premium ποτά που θα προσφέρονται σε ειδικές προνομιακές τιμές.

Όπως αναφέρει η Managing Director του Whisky Live για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, κ. Τερέζα Κόνσολα, η Αθήνα ανήκει πλέον στις 45 πόλεις που έχουν επιλεγεί ανά τον κόσμο για να μυήσουν το κοινό στην κουλτούρα τoυ whisky και της απόλαυσης του Luxury Sampling.

info
Η είσοδος επιτρέπεται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, www.viva.gr/tickets/show/helexpo-marousi/whisky-live-athens/