Έχεις νοσταλγήσει εκείνα τα αμύθητης νοστιμιάς πιάτα που σέρβιρε η μητέρα σου στα κυριακάτικα τραπέζια πριν την κερδίσουν οι “ψαγμένες” συνταγές και οι ethnic πινελιές; Κλείσε τραπέζι αυτό το τριήμερο στο Ανθός Γεύσεων και ετοιμάσου να γευτείς πιάτα που γυρίζουν το χρόνο πίσω!
Το εστιατόριο του Γιώργου Γεράρδου στην Καλλιθέα, που λες, βάζει στο μενού του από αυτή την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου ως την Κυριακή 7 του μήνα σπεσιαλιτέ από τα 70’s και 80’s. Θέλεις να πάρεις μια γεύση;
Ξεκίνησε με γαλλική κρεμμυδόσουπα, συκώτι σωτέ, γαρίδες κοκτέιλ και αθηναϊκή μαγιονέζα ή προτίμησε ένα φοντύ τυριών με κρουτών μυρωδικών που συνοδεύει εξαιρετικά το κρασί και μην παραλείψεις και τη σαλάτα -Γουόλντορφ παρακαλώ, με μήλα, καρύδια και σταφίδες. Στα κυρίως βρίσκεις κοκ ο βαν ή αλλιώς κόκορα κρασάτο, χοιρινό α λα κρεμ, μοσχάρι Στρογκανόφ και πάπια πορτοκάλι, που όλα σου έρχονται σερβιρισμένα με πατάτες φούρνου ή πουρέ σελινόριζας.
Πολύ καλές επιλογές και τα λαζάνια μπεσαμέλ με βουβαλίσιο κοκκινιστό κιμά, καθώς και η παέγια με θαλασσινά, κουνέλι, λουκάνικο και κρόκο Κοζάνης. Ο επίλογος αυτού του νοσταλγικού μενού γράφεται με κρεπ σουζέτ, παγωτό Σικάγο και εκλέρ σοκολάτα-καραμέλα.
info
5-7 Φεβρουαρίου, 70’s και 80’s Γεύσεις της Αθήνας, Ανθός Γεύσεων, Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα, τηλ. 213 0271631.