Μετά τις Γιώτα Κουφαδάκη και Τασούλα Κουφοπούλου, το εστιατόριο Hytra Restaurant and Bar συνεχίζει το αφιέρωμά του στις κορυφαίες μαγείρισσες  που αναδεικνύουν την ελληνική κουζίνα και τις παραδοσιακές συνταγές των τόπων τους με την Νικολέττα Δελατόλα-Φωσκόλου. Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 η αγαπημένη μαγείρισσα και συγγραφέας από την Τήνο θα μαγειρέψει μαζί με τον σεφ Γιώργο Φελεμέγκα χαρακτηριστικά πιάτα και δημιουργίες, που την έκαναν διάσημη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Νικολέτα Δελατόλα-Φωσκόλου ασχολείται με την παραδοσιακή μαγειρική της Τήνου και των Κυκλάδων για περισσότερα από 30 χρόνια. Έχει δημοσιεύσει 3 βιβλία, τις «Παραδοσιακές Συνταγές από την Τήνο» (1996), το «Κυκλάδων Γεύσεις» (2006) και το «Cycladic Cuisine» (2020). Έχει πραγματοποιήσει ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές για την ελληνική μαγειρική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Προσκλήθηκε και μαγείρεψε κυκλαδίτικα φαγητά στη μεταπτυχιακή σχολή μαγείρων του Culinary Institute of America at Greystone (Καλιφόρνια, ΗΠΑ), στον Κύκλο των Οινοφίλων ΟΙΝΕΑ (Αθήνα), στη ΜΙΛΗΤΟ (Θεσσαλονίκη), στον Πολιτιστικό Κύκλο των Φιλελλήνων της Βασιλείας (Ελβετία), στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» (Σίφνος), στο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου (Πάτμος) κ.ά. Παρέδιδε σεμινάρια μαγειρικής στα πλαίσια του καλλιτεχνικού εργαστηρίου του Δήμου Τήνου, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια κάνει μαθήματα μαγειρικής σε ξένους και Έλληνες επισκέπτες του νησιού και παρασκευάζει σπιτικά γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και άλλα αλμυρά και γλυκά προϊόντα με την επωνυμία «Το περιβόλι της Νικολέτας».

Σε συνεργασία με τον σεφ του Hytra Restaurant and Bar θα δημιουργήσουν ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας για μία και μοναδική βραδιά, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024. Το αφιέρωμα θα συνεχιστεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 με τη Λένα Λεντάρη από το «Πανόραμα» Ασκύφου Χανίων.

info
Για πληροφορίες και κρατήσεις
τηλ. 210 3316767, www.hytra.gr