Η αγάπη για τις συνταγές της παράδοσης, για τα φαγητά της μαμάς και της γιαγιάς είναι καταγεγραμμένη στο dna των Ελλήνων. Η επιστροφή στην απλή κουζίνα, στις λιτές γεύσεις και στα φρέσκα προϊόντα είναι μια τάση που επικρατεί διεθνώς. Τα παραδοσιακά τοπικά μαγειρέματα αναβιώνουν είτε μέσα από τα αυθεντικά κλασικά πιάτα είτε μέσα από μια πιο σύγχρονη οπτική.

Οι σημαντικότεροι πρεσβευτές αυτού του γαστρονομικού κινήματος στη χώρα μας δεν θα μπορούσαν παρά να είναι οι κορυφαίες μαγείρισσες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Γυναίκες που αποτυπώνουν στις δημιουργίες τους όλη τη γεύση και τη νοστιμιά της γαστρονομικής μας ιστορίας σε εστιατόρια που επιμένουν ελληνικά και παραδοσιακά.

Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα σε fine dining εκδοχή

Για τέσσερις βραδιές, το εστιατόριο Hytra Restaurant and Bar θα φιλοξενήσει τέσσερις μαγείρισσες από τέσσερις διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας. Πρόκειται για γυναίκες που έχουν αφήσει έντονο το αποτύπωμά τους στην ελληνική κουζίνα και οι δημιουργίες τους αποτελούν προορισμό για χιλιάδες Έλληνες και ξένους. Ο chef του εστιατορίου Γιώργος Φελεμέγκας θα δημιουργήσει με την κάθε μία από τις καλεσμένες του ισάριθμα ειδικά μενού, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του Hytra σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Την αρχή θα κάνει η Γιώτα Κουφαδάκη από τη «Μπουκαδούρα» στη Νικήτη Χαλκιδικής, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023. Επόμενη καλεσμένη του Hytra θα είναι η Τασία Κουφοπούλου από το «Απόμερο» στην Καρδίτσα τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023. Ακολουθεί η Νικολέτα Δελατόλλα Φώσκολου από την Τήνο τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και τέλος η Λένα Λεντάρη από το «Πανόραμα» στην Ασκύφου Χανίων.

Το Hytra είναι ένα εστιατόριο που έχει βραβευτεί για 14 συνεχόμενα χρόνια με αστέρι Michelin κι ο chef του Γιώργος Φελεμέγκας δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρεθώ στην ίδια κουζίνα με τις τέσσερις εξαιρετικές μαγείρισσες του τόπου μας. Στο Hytra επενδύουμε σταθερά στις ελληνικές γεύσεις, χρησιμοποιούμε υλικά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και με ένα συνδυασμό παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνικών δημιουργούμε τα βραβευμένα πιάτα μας. Προσωπικά, έχω μάθει και συνεχίζω να μαθαίνω πολλά από τους μάγειρες και τις μαγείρισσες της Ελλάδας και είμαι βέβαιος ότι μαζί με τις τέσσερις κυρίες, θα παρουσιάσουμε προτάσεις που θα ενθουσιάσουν».

Ενδεικτικά θα αναφερθούμε στο πρώτο μενού της Γιώτας Κουφαδάκη που θα περιλαμβάνει κολομπαρόπιτα με κολοκύθα και τραχανά, γιαπράκια με λάχανο, πράσο και αυγολέμονο, μπουρανί με άγρια χόρτα και φέτα, αγιορείτικο μπακαλιάρο, αρνί και για επιδόρπιο γλυκιά ριζόπιτα. Το μενού κοστίζει 65 ευρώ το άτομο.

Για πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ. 210 3316767, www.hytra.gr