Το εστιατόριο Le Pavillon του Jean-Charles Metayer και του Άγγελου Κονταράτου υποδέχεται στην όμορφη αυλή του έναν ξεχωριστό καλεσμένο από τη Ζίτσα των Ιωαννίνων για το επόμενο οινικό ραντεβού του: το κτήμα Γκλίναβος. Για τη βραδιά της Πέμπτη 6 Ιουλίου, ο Chef Jean-Charles Metayer και ο Sommelier του Le Pavillon, Γιάννης Αγγελής έχουν σχεδιάσει ένα δημιουργικό pairing 9 πιάτων menu dégustation, που θα συνδυαστεί με πέντε εξαιρετικά κρασιά του Κτήματος Γκλίναβος.

Η ιστορία του Κτήματος Γκλίναβος ξεκινά από το 1978 έχοντας ως στόχο να αναδείξει τον αμπελώνα της Ζίτσας Ιωαννίνων, η ζώνη της οποίας έχει αναγνωριστεί πλέον ως ΠΟΠ με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Ντεμπίνα, την βασική ποικιλία της αμπελουργικής ζώνης. Σ’ έναν αμπελώνα 140 περίπου στρεμμάτων το Κτήμα καλλιεργεί τις τοπικές ποικιλίες Βλάχικο και Μπεκάρι, ενώ καλλιεργεί επίσης Μαλαγουζιά, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc και Merlot. Τα περίφημα κρασιά και αποστάγματά του μπορεί κανείς να τα δοκιμάσει στο επισκέψιμο οινοποιείο στα Ιωάννινα και πλέον και στο Χαλάνδρι, στο Le Pavillon, το οποίο στεγάζεται σε μια αυθεντική μονοκατοικία της δεκαετίας του ’40.

Ο Jean-Charles Metayer μένει πιστός στο όραμά του να αναδεικνύει τη δύναμη των ελληνικών προϊόντων τόσο στη μαγειρική του, όσο και στα pairings που προτείνει στο εστιατόριο του. Όπως λέει και ο ίδιος «στο Le Pavillon συνδυάζω τις δυο πατρίδες της ζωής μου, τη Γαλλία και την Ελλάδα μα και τις δυο δικές μου θάλασσες, τον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο και δημιουργώ με το χέρι, το νου και την καρδιά μου, όσα μου δίδαξαν οι τόποι, τα ταξίδια και οι γευστικές περιπλανήσεις μου».

Αναλυτικά το μενού της βραδιάς που ξεκινά στις 19:00:

Amuse bouche
Bread & Butter
Τραγανή κρέπα με αστακό, φύκια και πράσινο μήλο
Zitsas – Wsild ferment
Ψητό στρείδι με χαβιάρι μελιτζάνας
Αχάτης – Orange wine
Κρεμμύδι γεμιστό με χταπόδι και σάλτσα κόκκινου κρασιού
Βλάχικο
Τόνος Rossini με σπανάκι, foie gras και μπριός
Δρυάδες
Παγωτό ελαιόλαδου με ροδάκινο και μαρέγκα
Παλιοκαιρίσιο
Mignardise

*Το μενού του wine rendez-vous κοστίζει 75 ευρώ, μαζί με το κρασί, και οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά.

info:
Le Pavillon Athens: Περικλέους 31, Χαλάνδρι, τηλ. 210-6815774