Από τις 29 έως τις 31 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Χερέθ της Ισπανίας η Διεθνής Έκθεση γλυκών κρασιών. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και το Οινοποιείο Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, η VINOBLE 2022 έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς επαγγελματίες του κρασιού αλλά και οινόφιλους να δοκιμάσουν ξανά το Vinsanto του Οινοποιείου Χατζηδάκη, το οποίο έλαβε τις καλύτερες κριτικές και εκπροσώπησε επάξια τη Σαντορίνη. Πολλοί ήταν και εκείνοι που τους δόθηκε για πρώτη φορά η ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα ελληνικό κρασί.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το Οινοποιείο Χατζηδάκη: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το Vinsanto 16 ετών παλαίωσης του Οινοποιείου μας δημιουργεί μία ακόμη ευκαιρία να έρθει ο κόσμος του κρασιού ένα βήμα πιο κοντά στα κρασιά της χώρας μας. Την ομάδα μας εκπροσώπησαν η Στέλλα Χατζηδάκη (Οινοποιός), ο Σπύρος Παπανδρέου (Επικεφαλής Οινολόγος) και η Αγγελική Καρακώστα (Τμήμα Επικοινωνίας και Φιλοξενίας). Παρουσίασαν το επετειακό Vinsanto μας, εσοδείας 2004, που είναι 16 χρόνια παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια. Ήμασταν το μόνο ελληνικό Οινοποιείο με φυσική παρουσία».

Όσον αφορά τη Διεθνής Έκθεση VINOBLE λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια στο “The Alcázar of Jerez”, ένα συγκρότημα φρουρίου που χτίστηκε μεταξύ XII και XVIII αιώνα, του οποίου η ιστορική αξία είναι σε πλήρη αρμονία με την αρχοντιά των κρασιών που εκτίθενται στην έκθεση. Είναι επίσης ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πόλης, και το παλαιότερο, και η ομορφιά του θαμπώνει όλους όσους το επισκέπτονται. Η λέξη “alcázar” προέρχεται από το αραβικό “al-qasr” που ορίζει μια ομάδα κτιρίων που περιβάλλονται από τοίχους που σχηματίζουν ένα αμυντικό συγκρότημα και βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του Χερέθ.