Το Peloponnese Wine Festival έρχεται για 2η συνεχή χρονιά στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, δίνοντας την ευκαιρία στο οινόφιλο κοινό της Αθήνας να δοκιμάσουν εκλεκτά κρασιά του πελοποννησιακού αμπελώνα.

Στη φετινή εκδήλωση συμμετέχουν 45 μέλη – οινοποιεία της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου. Οι επισκέπτες, μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τους οινοποιούς, τα κρασιά τους, τους πειραματισμούς, τις αναζητήσεις και τις νέες εμφιαλώσεις τους, μέσα από την κεντρική εκδήλωση – walk around tasting των κρασιών αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται.

Παράλληλα, φέτος για πρώτη φορά σε εκδήλωση γευσιγνωσίας στην Ελλάδα, το κοινό θα έχει την δυνατότητα να κρατάει σημειώσεις και να βαθμολογεί τα κρασιά που δοκιμάζει, σε μια απλή και εύχρηστη ηλεκτρονική εφαρμογή που θα περιέχει όλα τα κρασιά της έκθεσης. Έτσι, κάθε επισκέπτης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρίσκει στην εφαρμογή τα κρασιά που ξεχώρισε, να τα βαθμολογεί και να φτιάξει την δική του λίστα με τα «αγαπημένα» του.

New Age Πελοπόννησος
Ο Γιάννης Καρακάσης MW παρουσιάζει ένα εκτενές Masterclass με τίτλο «New Age Πελοπόννησος: Ζυμώσεις, τάσεις, νέες ιδέες», αναδεικνύοντας το συναρπαστικό δυναμικό ποικιλιών, διαφορετικών terroir και τους πειραματισμούς τόσο στο αμπέλι όσο και στην οινοποίηση που οδηγούν την Πελοπόννησο στην νέα εποχή, με κρασιά που χαρακτηρίζονται από αυθεντικότητα, καθαρότητα φρούτου και μοναδικό χαρακτήρα. Η συμμετοχή στο masterclass, το οποίο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα την ημέρα της εκδήλωσης σε αίθουσα του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, γίνεται με προκράτηση και προκαταβολή του ποσού συμμετοχής στην εκδήλωση. To κόστος συμμετοχής στο master class είναι 30€.

Pop-up εμφανίσεις για φαγητό και ποτό
Το Str.Eaters, το πρώτο αθηναϊκό food court, που δίνει έμφαση στο street food, έρχεται για μία pop-up εμφάνιση στο Peloponnese Wine Festival, από τις 12:00 έως τις 19:00, σερβίροντας street food από όλο τον κόσμο δίπλα στα κρασιά του πελοποννησιακού αμπελώνα.

Η Samba Café Coffee Roasters πάλι, μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με την τέχνη του καφέ, θα δώσει τονωτικές ενέσεις και ένα ευχάριστο διάλειμμα στους επισκέπτες, προσφέροντας καφέ στο μπαλκόνι του μουσείου.

info
17/2 Peloponnese Wine Festival, Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (Ιουλιανού 33, Αθήνα).
Η εκδήλωση ξεκινάει στις 11:00 για τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου και στις 14:00 για τους οινόφιλους και ολοκληρώνεται στις 19:00.
Είσοδος: 5€ για το οινόφιλο κοινό & ελεύθερη για τους επαγγελματίες του κλάδου με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας (το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και ελεύθερη είσοδο στους χώρους του μουσείου).