Το Peloponnese Wine Festival, η σημαντικότερη συλλογική παρουσίαση των κρασιών του Πελοποννησιακού αμπελώνα, έρχεται με σκοπό να αναδείξει τα κρασιά του μεγαλύτερου αμπελώνα της Ελλάδας. 51 μέλη – οινοποιεία της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) θα υποδεχθούν το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες στο ξενοδοχείο Athenaeum
Intercontinental, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024.

Η εκδήλωση όπως κάθε χρόνο συγκεντρώνει κλασικούς και νέους παραγωγούς που «συναλλάσσονται» με το κοινό μέσα από τα σπουδαία κρασιά που παρουσιάζουν. Η φετινή έκθεση θα παρουσιάσει στο κοινό της κρασιά από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, από ορεινούς μέχρι παραθαλάσσιους αμπελώνες, από παραδοσιακές ή καινοτόμες τεχνικές, από νέες και παλαιές εσοδείες, αλλά και τις διάσημες Προστατευόμενης Ονομασίες Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ζώνες, που αναδεικνύουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του terroir.

Vintage Hall
Παράλληλα το Peloponnese Wine Festival θα οργανώσει ένα θεματικό tasting με παλαιές χρονιές κρασιών που έχουν επιλέξει οι παραγωγοί και θα λάβει χώρα στην αίθουσα Athenaeum Conference που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την αίθουσα Αφροδίτη. Το λεγόμενο “Vintage Hall” θα λειτουργεί από τις 15:00 – 20:00 και η είσοδος θα είναι δυνατή με ένα έξτρα αντίτιμο στο εισιτήριο. Η γευστική δοκιμή θα αναδείξει τις δυνατότητες παλαίωσης των κορυφαίων λευκών και ερυθρών κρασιών του πελοποννησιακού αμπελώνα. 20 λευκά κρασιά, από 8 διαφορετικές ποικιλίες και 26 ερυθρά από 10 διαφορετικές ποικιλίες είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσουν.

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης
Το Peloponnese Wine Festival θα ανοίξει τις πόρτες στις 12:00 και θα ολοκληρωθεί στις 21:00. Το “Vintage Hall” θα λειτουργεί παράλληλα με την κεντρική εκδήλωση από τις 15:00-20:00. Το κόστος εισόδου είναι 12€ με προαγορά μέχρι τις 19/01, και 15€ από 20/01 και στα ταμεία της εκδήλωσης. Το κόστος εισόδου συμπεριλαμβανομένου και του «Vintage Hall» είναι 20€ με προαγορά μέχρι τις 19/01 και 25€ από 20/01 και στα ταμεία της εκδήλωσης. Τα διαθέσιμα εισιτήρια που συμπεριλαμβάνουν και το tasting στο “Vintage Hall” είναι περιορισμένα. Φοιτητικό 10€ με επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας στα ταμεία της εκδήλωσης και 20€ για συμμετοχή και στο tasting «Vintage Hall». Το εισιτήριο περιλαμβάνει το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.peloponnesewinefestival.com