Το εστιατόριο Noble του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa, διοργανώνει για τέταρτη χρονιά το Local Gourmet Festival, από 25 έως 28 Ιουλίου. Σκοπός του φεστιβάλ, είναι η ανάδειξη ροδίτικης γαστρονομίας, η προώθηση των μικρών παραγωγών, η προβολή των τοπικών προϊόντων και η ενθάρρυνση νέων chef να ασχοληθούν ενεργά με την τοπική γαστρονομία.

Το φετινό Local Gourmet Festival φιλοδοξεί να διερευνήσει τους τρόπους, τις μεθόδους και τις τεχνικές μέσα από τις οποίες οι προσκεκλημένοι chef εντάσσουν και αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα στις δημιουργίες τους. Πέντε Έλληνες chef που διαπρέπουν σε βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, έρχονται στο Noble Όπου θα συνδημιουργήσουν με την ομάδα του Noble μοναδικά μενού γευσιγνωσίας εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα στη λογική ενός 4-hand dinner.

Κάθε βράδυ, οι φιλοξενούμενοι του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μενού 6 πιάτων: Τρία πιάτα του προσκεκλημένου chef εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα και 3 πιάτα εμπνευσμένα από τη Ρόδο που θα προέρχονται από την ομάδα του Noble με επικεφαλής τους Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa) και Σπύρο Κουγιό (Head chef του Noble).

Το φεστιβάλ ξεκινά την Δευτέρα, 25 Ιουλίου, με προσκεκλημένο τον Άγγελο Λάντο, chef de cuisine στη βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin Σπονδή, τον οποίο θα συνοδεύσει ο διακεκριμένος pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης.

Την Τρίτη, 26 Ιουλίου, Παίρνει τη σκυτάλη o Παναγιώτης Γιακαλής, executive chef στο βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και FNL Patio του ξενοδοχείου Margi στην Αθήνα, ενώ ο Τρουμούχης με τον Κουγιό ζωντανεύουν μνήμες από την τελετουργία συλλογής ροδίτικων μανιταριών.

Την Τετάρτη, 27 Ιουλίου, προσκεκλημένος είναι ο Πάνος Δήμου, chef έρευνας και ανάπτυξης στο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin El Celler de Can Roca στη Χιρόνα της Ισπανίας.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Πέμπτη 28 Ιουλίου με καλεσμένο τον Τάσο Στεφάτο, executive chef στα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και FNL εστιατόρια Petra και Elements του ομίλου ξενοδοχείων Canaves Oia της Σαντορίνης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, αλλά και να κάνουν έγκαιρα την κράτηση τους στο www.localgourmetfestival.com.