Η μεγάλη γιορτή του vegan τρόπου ζωής έρχεται και φέτος στην Τεχνόπολη αυτό το Σαββατοκύριακο. Το Vegan Life Festival 2023 απευθύνεται στους απανταχού vegan αλλά και όσους ενδιαφέρονται για την όλη φιλοσοφία ενώ αποτελεί το μεγαλύτερο σε προσέλευση φεστιβάλ της Ευρώπης.

Το φεστιβάλ επιστρέφει ανανεωμένο και φέτος με ακόμη περισσότερς δραστηριότητητες και ομιλίες, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος κάθε χρονιά παρουσιάζεται πιο ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα που αφορούν τη διατροφή μας αλλά και τον γενικότερο τρόπο ζωής μας σε σχέση με τη βιωσιμότητα, την κλιματική αλλαγή, τον σεβασμό σε όλα τα έμβια όντα…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vegan Life NGO (@veganlifengo)


Όπως κάθε χρόνο -από το 2016 που ξεκίνησε- θα υπάρχει στον χώρο έκθεση vegan προϊόντων και υπηρεσιών, τροφίμων καλλυντικών, ειδών ρουχισμού, οικολογικών ειδών κ.ά. Πέρα από γνωστά brands που συμμετέχουν κάθε χρόνο, η λίστα συνεχώς εμπλουτίζεται. Για παράδειγμα, φέτος για πρώτη φορά θα μπορείτε να δοκιμάσετε στο φεστιβάλ τα  προϊόντα μιας οικογενειακής επιχείρησης, της Olympic Terra Superfoods, που εξειδικεύεται στα premium vegan spreads χωρίς ζάχαρη με υψηλή ποιότητα και διατροφική αξία. Σας έχουμε συγκεντρώσει πληροφορίες για αυτά ελληνικά superfoods.


Πέρα από την έκθεση, υπάρχουν πάντα παράπλευρες δραστηριότητες που φέτος είναι πάρα πολλές και απευθύνονται σε ακόμη περισσότερο κοινό για την κοινωνική ευαισθητοποίησή του. Έτσι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και εκθέσεις, live μουσικά δρώμενα, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς, να ακούσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες, να δουν και να κάνουν πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Το πρόγραμμα των φετινών ομιλιών θα το βρείτε εδώ:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vegan Life NGO (@veganlifengo)

Και εδώ το πρόγραμμα εργαστηρίων μαγειρικής:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vegan Life NGO (@veganlifengo)

Έχετε δοκιμάσει ποτέ vegan τηγανητό αυγό; Μπορείτε να δείτε στο φεστιβάλ πώς φτιάχνεται και να το δοκιμάσετε!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vegan Life NGO (@veganlifengo)

Ποιες είναι οι άλλες δράσεις στο πλαίσιο του vegan life festival;

Στο μαγειρικό κομμάτι, πέρα από τα εργαστήρια και την έκθεση των vegan προιόντων, στον χώρο έχουν προβλεφθεί δραστηριότητας από μεταναστευτικές κουζίνες σε συνεργασία με το @greekforumofmigrants.

Όσο για τις υπόλοιπες δράσεις, θα υπάρχει έκθεση τέχνης και εικαστικά δρώμενα αλλά και live μουσικές εκδηλώσεις. Επιπλέον, θα τρέξει ο αθλητικός διαγωνισμός Greece’s strongest human – strongman event από την ομάδα του @circus.strongman.experience αλλά και ανταλλακτικό παζάρι ρούχων και συγκέντρωση ρουχισμού σε συνεργασία με τη @fabricrepublic_gr. Για την ενίσχυση των σχέσεων εντός της κοινότητας, διοργανώνεται φέτος και Speed dating με σύνθημα “let’s be friends” ενώ φέτος έχει εξασφαλιστεί και η διενέργεια δωρεάν, ανώνυμων και γρήγορων hiv τεστ και τεστ Ηπατίτιδας από το ref. checkpoint @my.checkpoint. Στον χώρο θα υπάρχει και σημείο εθελοντικής αιμοδοσίας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vegan Life NGO (@veganlifengo)


Στο πλαίσιο της προσφοράς προς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη αλλά και όσους τελευταία έχουν πληγεί από τις έντονες φυσικές καταστροφές, έχει προβλεφθεί σημείο για συλλογή τροφίμων σε συνεργασία με τη @humanitygreece.  Παράλληλα, για τους μικρούς μας φίλους, έχουν προγραμματιστεί και ειδικές δραστηριότητες.

info
Σάββατο 30 Σεπτέμβρη και Κυριακή 1 Οκτώβρη 2023, Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, Ωράρια λειτουργίας: 11:00 έως τις 23:00
Είσοδος Ελεύθερη