Ξεκινά στις 8 Ιουνίου η πρώτη Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας, που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών Μετεώρων. Στόχος της δράσης -που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου- είναι να μυηθούν οι παρευρισκόμενοι στον κόσμο της τρούφας και των μανιταριών γενικότερα. Γι’ αυτό και το 4ημερο της γιορτής έχουν διοργανωθεί διάφορα σεμινάρια για την καλλιέργεια της τρούφας και την εκπαίδευση σκύλων για την εύρεσή της. Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να λάβει βασικές γνώσεις μανιταρογνωσίας, αλλά και να ενημερωθεί για τις τρούφες της Ελλάδας και τη διατροφική τους αξία.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, οι επισκέπτες  θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πιάτα του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Σε δυο διαφορετικές εκδηλώσεις, μια στο Divani και μια ακόμη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, ο σεφ θα μυήσει τόσο τους σεφ του ξενοδοχείου όσο και τους επισκέπτες των εκδηλώσεων στα μυστικά της τρούφας.

Παράλληλα, όσοι βρεθούν στα Μετέωρα το Σάββατο, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν χιλιάδες τρουφοεδέσματα! Μια ομάδα από 30 σεφ του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°, με επικεφαλής τον υπεύθυνο του Τμήματος Γαστρονομίας, κ. Δότσιο Αδάμο, θα μαγειρέψουν με τη συμβολή του catering ΑΙΓΛΗ.

Παράλληλα, όλες τις μέρες των εκδηλώσεων θα κυκλοφορούν ανάμεσα στον κόσμο κυνηγοί και καλλιεργητές τρούφας, έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις σε όλες τις απορίες των επισκεπτών. Όλες οι δράσεις πλαισιώνονται με δραστηριότητες για τα παιδιά, αλλά και μουσικο-χορευτικές εκδηλώσεις. Ανάμεσά τους, η εμφάνιση του συγκροτήματος Manitarock το Σάββατο 10/6 στις 21.30.

info
1η Γιορτή Τρούφας Μετεώρων, Πλατεία Ρήγα Φερραίου, Καλαμπάκα, 8-11 Ιουνίου
Είσοδος: Ελεύθερη

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Γιορτής Τρούφας.