Το πανέμορφο νησί της Άνδρου θα μοσχομυρίσει εσπεριδοειδή την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, καθώς θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρο για μία ακόμη χρονιά η Γιορτή Λεμονιού. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί και φέτος στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, στη Χώρα από τις 11πμ μέχρι τις 4μμ.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν φορείς, επαγγελματίες και πολιτιστικοί σύλλογοι από όλες τις περιοχές του νησιού, διοργανώνοντας παράλληλες εκδηλώσεις μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (15-17 Ιουνίου). Στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της γιορτής, η οποία λαμβάνει, πλέον, διαστάσεις «Φεστιβάλ Λεμονιού».

Στον ανοιχτό χώρο του Παλιού Παγοποιείου Μαντζαβελάκη θα στηθούν πάγκοι από 28 εκθέτες και οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν γλυκίσματα, λεμονάδες, λικέρ και δημιουργίες όπως χειροτεχνήματα, σαπούνια λεμονιού και κοσμήματα. Μέσα στο μουσείο, θα βρίσκονται τα δημιουργήματα των Ανδριωτών εικαστικών, οι οποίοι έχουν εμπνευστεί από τον ευωδιαστό λεμονοκαρπό.

Φέτος, η Γιορτή Λεμονιού αποκτά έναν χαρακτήρα προσφοράς, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα κάθε επισκέπτης και εκθέτης να συνεισφέρει για την επίτευξη ενός καλού σκοπού. Τα έσοδα, λοιπόν, θα διατεθούν για τη φύτευση λεμονόδεντρων στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΠΑΛ Άνδρου, από αντιπροσωπεία των μαθητών του λυκείου.