Την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της σειράς γαστρονομικών εκδηλώσεων Gastronomy Tuesdays, στην κουζίνα του Athenee θα βρεθεί ο ταλαντούχος σεφ του εστιατορίου Selene στη Σαντορίνη, Θοδωρής Παπανικολάου.

Από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του, ο Θοδωρής Παπανικολάου είναι ένας σεφ με πολύ ηχηρή μαγειρική άποψη και γαστρονομικό αποτύπωμα. Μαγειρικά ανδρώθηκε στην Ιταλία και, πιο συγκεκριμένα, στο εστιατόριο Ora d’ Aria της Τοσκάνης, όπου και αποκόμισε σημαντικές παραστάσεις. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τα αθηναϊκά εστιατόρια Parla και Sense όπου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, επέστρεψε στην αγαπημένη του «Σελήνη» της Σαντορίνης, στο εστιατόριο όπου κέρδισε σημαντικά βραβεία και διακρίσεις. Η μαγειρική του φημίζεται για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, την δημιουργικότητα και τη φινέτσα της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια βαθιά νόστιμη αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη κουζίνα, η οποία πατάει με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην χαραγμένη μνήμη και στο σύγχρονο μαγειρικό γίγνεσθαι, αποκαλύπτοντας έτσι το αυθεντικό του ταλέντο.

Το μενού της βραδιάς

Amuse Bouche
Marshmallow φάβας με καραμελωμένα κρεμμύδια

Αβγοτάραχο με βούτυρο ελληνικού καφέ, pan brioche

Ημίπαστο σκουμπρί, ζωμός φασολάδας, εικονικά φασόλια από ταραμοσαλάτα, λάδι από σέλινο

Σφυρίδα ποσέ, λαχανικά, πουρές κολοκυθάκι, κρέμα κακαβιάς με αχινό

Αρνάκι αλά πολίτα μαγειρεμένο 12 ώρες, baby αγκινάρες, baby καρότα, αρνίσια γλυκάδια μαγειρεμένα σε μπίρα, ζαμπαλιόν με λουίζα

Cremeux σοκολάτας, κέικ σπόγκος από πεκάν, σορμπέ μανταρίνι

info
21/1, Βουκουρεστίου 9 Αθήνα, Τηλ. 210 3251430. Τιμή μενού: €75