Κάθε Κυριακή του Οκτωβρίου το Athénée επιφυλάσσει στους επισκέπτες του ένα πολύ σοκολατένιο brunch, με την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου.

Όσοι βρεθείτε στο Athenée τις Κυριακές του Οκτωβρίου, πέρα από τις αλμυρές επιλογές που βρίσκονται πάντα στον κατάλογο, μπορείτε να δοκιμάσετε τις υπερ-σοκολατένιες νοστιμιές που έχει ετοιμάσει ο διάσημος ζαχαροπλάστης και συνεργάτης του Olive.
Μπαίνοντας στο εσωτερικό του Athenée, έχει στηθεί ένα τέλειο μοναστηριακό τραπέζι, όπου εκτίθενται όλες οι σοκολατένιες δημιουργίες του Στέλιου Παρλιάρου.

Δοκιμάσαμε την «πατάτα σοκολάτας»: Υγρή και τραγανή σοκολάτα καλυμμένη με λεπτή στρώση αμυγδαλόπαστας, Θα τη συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα σε όσους αγαπούν την αμυγδαλόπαστα. Είναι αρκετά μεγάλη σε ποσότητα και πολύ σοκολατένια σε γεύση, οπότε άνετα τη μοιράζεστε με φίλους. Η ψητή τρούφα σοκολάτας 80% με ρούμι και τραγανό μπισκότο ήταν πολύ εντυπωσιακή σε εικόνα και μεστή σε γεύση, ιδανική για όσους αγαπούν τα πολύ σοκολάτένια επιδόρπια. Το ρούμι και το μπισκότο συμπληρώνουν γευστικά τη σοκολατένια γεύση της. Και φυσικά δεν ήταν δυνατόν να λείπει από το Brunch au chocolat η κλασική τούρτα σοκολατίνα! Το croquant πραλίνας απογειώνει τη γεύση της!

Για όσους προτιμούν περισσότερο τη λευκή σοκολάτα, υπάρχει η παρακάτω επιλογή: Λευκή σοκολάτα Opalys με ανανά, μάνγκο και passion fruit. Ανάλαφρο και δροσερό επιδόρπιο, που «παντρεύει» αρμονικά τη λευκή σοκολάτα με τα φρούτα.

Οι υπόλοιπες σοκολατένιες επιλογές που αφήσαμε να δοκιμάσουμε την επόμενη φορά: Ψητή Black Forest με σοκολάτα Guanaja και αγριοκέρασα ποτισμένα με λικέρ Kirsch, Ατομική τάρτα γεμισμένη με cremeux σοκολάτας Extra Bitter 61% και mousse Gianduja με καραμελωμένα φουντούκια (φαινόταν πολύ λαχταριστό!),  Υγρό κέικ με pate σοκολάτας 100%, pecan, πραλίνα pecan και καραμελωμένα pecan. Για όσους αγαπούν τον συνδυασμό καφέ και σοκολάτας, υπάρχει cappuccino με σοκολάτα γάλακτος Jivara Lactee 40%,καφέ και αφρόγαλα λευκής σοκολάτας Opalys.

Ο Στέλιος Παρλιάρος θα βρίσκεται στο Athenée για 3 ακόμη Κυριακές: 9, 16, 23 Οκτωβρίου. Τα brunch με φιλοξενούμενους pastry chefs θα συνεχιστούν και τον επόμενο μήνα με επόμενο guest τον Σπύρο Πεδιαδιτάκη που θα φιλοξενηθεί για τις 4 Κυριακές του Νοεμβρίου. Τα επόμενα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

info
Βουκουρεστίου 9 & Πανεπιστημίου, Τηλ. 210 3251 430