Η ιστορία, η διαδικασία παραγωγής, τα σπάνια ουίσκι και ο μύθος των σκωτσέζικων αποστακτηρίων Scapa και Longmorn. Το Difford’s Guide οργανώνει στις 14 Απριλίου online ξενάγηση και γευσιγνωσία με 12άρια Scapa που έρχονται σπίτι σας.

Για όσους λατρεύουν το σκωτσέζικο ουίσκι –και είναι πολλοί- τα αποστακτήρια Scapa και Longmorn είναι σημείο αναφοράς.

Το Scapa ανοίγει πρώτη φορά το 1885 στις Ορκάδες, ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ατλαντικό. Παρά τις αναταράξεις της ιστορίας, συνεχίζει την παραγωγή με σπάνια δείγματα σκωτσέζικου που αποτελούν θησαυρούς για τους aficionados.

Το Longmorn ήταν πάντα το αγαπημένο malt των master blender. Ένα πολύ αρωματικό ουίσκι που έχει γράψει τη δική του ιστορία και εκτιμάται βαθύτατα από το κοινό.

Και το Difford’s Guide, από τους λιγοστούς άριστους γνώστες του ουίσκι, οργανώνει στις 14 Απριλίου online ταξίδι στα σκωτσέζικα Scapa και Longmorn με oδηγό τον Prestige Brand Ambassador της Pernod Ricard και λάτρη του ουίσκι, Μιχάλη Καγιάννη.

Η ιστορία, οι άμβυκες, η διαδικασία παραγωγής αλλά και μυθικές ετικέτες που διατίθενται πλέον μόνο σε δημοπρασίες σε μια online ξενάγηση-ωδή στο σκωτσέζικο ουίσκι.

Οι 20 συμμετέχοντες, μάλιστα, θα παραλάβουν σπίτι τους ένα κουτί με 5 φιαλίδια των 30 ml με τα αποστάγματα που θα δοκιμαστούν. Ανάμεσά τους, το Scapa 12-year Old Bottling που δεν κυκλοφορεί προς πώληση ούτε στην Ελλάδα ούτε παγκόσμια που αποτυπώνει τον κλασικό στυλ του αποστακτηρίου πριν κλείσει το 1994.

Mια σπάνια ευκαιρία για ένα ταξίδι –έστω και διαδικτυακό- στο μαγικό τόπο που γεννά το σκωτσέζικο ουίσκι.

Info:

Τετάρτη 14 Απριλίου, 19.00

https://www.diffordsguide.com/encyclopedia/2979/gr/events

Δείτε επίσης:

Difford’s Guide: To σκωτσέζικο ουίσκι από τους ειδικούς

Ο “χρυσός” κανόνας του Antony Bourdain για το ουίσκι

Difford’s Guide: o καφές από αυτούς που ξέρουν