Με λατρεμένο κοινό ανά τον κόσμο –και φανατικούς στην Ελλάδα- το σκωτσέζικο ουίσκι είναι ένα σπάνιο blend γνώσης και εμπειρίας. Eνας λόγος παραπάνω για να δηλώσετε συμμετοχή στo online σεμινάριο και γευσιγνωσία Εxploring Scotch Whisky που οργανώνει το Difford’s Guide.

Για αυτούς που παρακολουθούν τα πάντα γύρω από το σκωτσέζικο ουίσκι το Difford’s Guide είναι σημείο αναφοράς. Όχι μόνο η διεθνή έκδοση του αλλά και η ελληνική με δημοσιογράφους που γνωρίζουν όσοι ελάχιστα το αντικείμενο.

Και στις 17 Μαρτίου το Difford’s Guide επανέρχεται στο αγαπημένο του θέμα με το online εκπαιδευτικό σεμινάριο και γευστική δοκιμή 8 ουίσκι, Exploring Scotch Whisky με εισηγητή τον whisky expert και λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Γιώργο Παπαδογούλα.

Οι πρώτες ύλες, η απόσταξη, η παλαίωση, ο διαφορετικός χαρακτήρας ανάλογα με το σχήμα του άμβυκα, οι διαφορετικές περιοχές και τα διαφορετικά γευστικά προφίλ από ένα μαιτρ του είδους με 30 χρόνια εμπειρία.

Όσο για τη γευσιγνωσία στη λίστα περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά του είδους 12χρονης και 13χρονης παλαίωσης όπως το Chivas Regal Extra, Glenfiddich και Talisker που έρχονται στο σπίτι σε μερίδες των 30 ml με το Tasting Kit. Mαζί θα αποσταλεί ένα ποτήρι γευσιγνωσίας, περιγραφή των αποσταγμάτων καθώς και λεπτομέρειες για τη σειρά της γευστικής δοκιμής.

Info:

Exploring Scotch Whisky Seminar & Tasting, Tετάρτη 17/3, 19.00

https://www.diffordsguide.com/encyclopedia/2965/gr/events

Δείτε επίσης:

Γρανίτης στο ουίσκι σας;

Σε δημοπρασία η μεγαλύτερη συλλογή σπάνιων ουίσκι

Διάβασε γιατί θα πρέπει να βάζεις πάντα νερό στο ουίσκι