Το ευρωπαϊκό γαστρονομικό συνέδριο «κορυφής» που φέτος θα επέστρεφε για δεύτερη χρονιά στη Λουμπλιάνα από 28 έως 30 Μαρτίου, αναβλήθηκε λόγω της κατάστασης για το φθινόπωρο χωρίς ανακοίνωση νέας ημερομηνίας.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να αφυπνίσει την συνείδηση για τις επιπτώσεις της διαχείρισης της τροφής σε παγκόσμιο επίπεδο ενημερώνοντας παράλληλα για τη σημασία των πρωτοβουλιών που πρέπει να λαμβάνονται για εξασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Κορυφαίοι σεφ, επιστήμονες και δημοσιογράφοι θα βρεθούν στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας σε ένα τριήμερο όπου μη κουλτούρα του φαγητού, η βιοποικιλότητα και η βιωσιμότητα θα έχουν την τιμητική τους με σκοπό να ανταλλάξουν απόψεις και να βρουν τρόπους που θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Σημειώνεται ότι η Λουμπλιάνα έχει ανακηρυχθεί ως ευρωπαϊκή γαστρονομική περιφέρεια για το 2021 και τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς σε γαστρονομικό προορισμό. Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Δείτε επίσης
Κορωνοϊός: Κλείνουν καφέ και εστιατόρια και στη Ρωσία
Προειδοποίηση ΟΗΕ για πιθανή παγκόσμια έλλειψη τροφίμων από τα έκτακτα μέτρα
Κορωνοϊος: Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε κοκτέιλ
Φωτογραφία: Matic Kremzar, European Food Summit