Μετά το πέρας της περιόδου του lockdown, ο γνωστός όμιλος ξεκίνησε την αξιολόγηση των εστιατορίων και την έκδοση των γαστρονομικών οδηγών του ανακοινώνοντας την πρώτη έκδοσή του για τη Σλοβενία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μεγάλη νικήτρια ήταν η πιο γνωστή σεφ της χώρας, η Άνα Ρος, της οποίας το κομψό εστιατόριο βραβεύτηκε με 2 αστέρια Michelin. Ουσιαστικά η Ρος είναι και η γαστρονομική πρέσβειρα της Σλοβενίας δεδομένου ότι γνωστοποίησε τη μαγειρική κληρονομιά της χώρας της στο διεθνές κοινό. Θυμίζουμε επίσης ότι πριν μερικά χρόνια, η σεφ ανακηρύχθηκε από την επιτροπή των World’s 50 Best Restaurants ως η καλύτερη σεφ του κόσμου, γεγονός που έθεσε στο επίκεντρο της διεθνούς γαστρονομικής κοινότητας το εστιατόριό της, το Hiša Franko και την φυσιολατρική σλοβένικη κουζίνα.

Η Σλοβενία τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει στρατηγικές προώθησης των τοπικών γεύσεων εφαρμόζοντας συστηματικά βιώσιμες πρακτικές και πλέον μετρά 5 αστέρια από τον έγκριτο διεθνή γαστρονομικό οδηγό. Θυμίζουμε ότι ήταν η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε ότι δεν είχε κρούσματα κορωνοϊού γι’ αυτό και η τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε ζωντανά από το Facebook θύμιζε την προ κορωνοϊού εποχή αφού οι καλεσμένοι δεν φορούσαν μάσκες ούτε διατηρούσαν μεταξύ τους αποστάσεις.

Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν:

Με 1 αστέρι
Hiša Denk
Pri Lojzetu
Vila Podvin
Dam
Atelje

Με 2 αστέρια
Hiša Franko

Φωτογραφία: Francisco Ghisletti, Unsplash.com

Δείτε επίσης:
Τι δείχνει το «Βαρόμετρο» του οδηγού Michelin για τα εστιατόρια στην «κορωναϊκή εποχή»

Κορωνοϊός: Οι δηλώσεις του διευθυντή του Οδηγού Michelin στα εστιατόρια

Gelinaz!: Το project που ένωσε την τέχνη με το φαγητό