Για μία ακόμη χρονιά το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα με μία ημέρα αφιερωμένη στα αφρώδη κρασιά.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες της εκδήλωσης “Αφρός και Φυσαλίδες” απολαμβάνουν εκλεκτά αφρώδη κρασιά από διάφορες περιοχές και χώρες, όπως Cavas από την Ισπανία, Brachetto, Moscato d’Asti και Prosecco από την Ιταλία και, φυσικά, σαμπάνια από τη Καμπανία. Βέβαια, φέτος είναι ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για τα ελληνικά αφρώδη κρασιά, που κάνουν ίσως περισσότερο από ποτέ ηχηρή την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, όχι μόνο έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αλλά έχουν βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό που στέκουν ανταγωνιστικά έναντι πολλών αντίστοιχων κρασιών άλλων οινοπαραγωγικών χωρών της Ευρώπης. Από τα αρώματα και τη γεύση τους, μέχρι τις έξυπνες και εντυπωσιακές πολλές φορές συσκευασίες τους, τα ελληνικά αφρώδη είναι εδώ.

ANOIGMA sampania olivemagazinegr

Στην “Αφρός και Φυσαλίδες” οι οινόφιλοι μπορούν να δοκιμάσουν αφρώδεις οίνους από τη Βόρεια Ελλάδα (περιοχές Αμυνταίου και Ζίτσας), την Πελοπόννησο, τη Ρόδο, αλλά και από την Αττική, τη Θεσσαλία, την Κρήτη, τη Λήμνο και τη Σαντορίνη. Δίπλα τους και δύο ρετσίνες νέας γενιάς, μία ημιαφρώδης και μία αφρώδης (με δεύτερη ζύμωση στη φιάλη, όπως στην Καμπανία), που θα εκπλήξουν όσους δεν τις έχουν δοκιμάσει.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή αποκλειστικά για τους επαγγελματίες του χώρου, από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι με δωρεάν είσοδο και στη συνέχεια, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ θα είναι ανοιχτή και για τους καταναλωτές, με κόστος εισόδου 8€. Με την είσοδο του στο χώρο κάθε επισκέπτης παίρνει και ένα ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και τον κατατοπιστικό κατάλογο κρασιών της εκδήλωσης.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση “Αφρός και Φυσαλίδες” εγκαινίασε πέρυσι τη Sparkling Wine Day, την ημέρα αφρωδών οίνων της Αθήνας. Φέτος, η Sparkling Wine Day θα διεξαχθεί μία εβδομάδα μετά, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στο Κολωνάκι και στην ευρύτερη περιοχή, όταν θα είναι ανοιχτά και τα καταστήματα, που έκαστο θα φιλοξενούν έναν αφρώδη οίνο, από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και θα τον προσφέρουν στους πελάτες τους, εντείνοντας το εορταστικό κλίμα των ημερών με τις χαρούμενες και εύγευστες φυσαλίδες του.

info
10/12 “Αφρός και Φυσαλίδες 2017”, ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, τηλ. 210 3330000.