Στο νησί της φιστικιάς διοργανώνεται για 7η χρονιά το καθιερωμένο πλέον ετήσιο φεστιβάλ που φέτος πραγματοποιείται από 24-27 Σεπτεμβρίου.

Στο πλούσιο πρόγραμμα των τετραήμερων εκδηλώσεων η γεύση συναντά τις τέχνες και τον πολιτισμό με τη γνωστή έκθεση που πραγματοποιείται κατά μήκος του λιμανιού του νησιού να πλαισιώνεται από δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, εκθέσεις γνωστών εικαστικών που -κατά κύριο λόγο- ζουν στο νησί, καθώς και ποικίλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

aegin2

Πυρήνας της γιορτής είναι η εμπορική έκθεση όπου οι επισκέπτες θα βρουν φρεσκοψημένο φιστίκι νέας σοδειάς αλλά και πολλά παράγωγά του όπως γλυκά κουταλιού, παστέλια, ηδύποτα, ακόμα και καλλυντικά από έλαιο φιστικιού. Στα περίπτερα επίσης θα πωλούνται και άλλα προϊόντα που παρασκευάζονται στην Αίγινα όπως χειροποίητα κοσμήματα, τυροκομικά προϊόντα, έργα κεραμικής και λαϊκής τέχνης, μυρωδικά από τη γη του νησιού αγροτικά προϊόντα κ.ά.

aegin4

Η τελετή έναρξης, ενός θεατρικού δρώμενου, με τίτλο: «Φιστίκι από σόι», το βράδυ της Παρασκευής, 25 Σεπτεμβρίου, στην παραλία της Αίγινας, θα σημάνει το ξεκίνημα της Γιορτής, αν και τα εγκαίνια της πλειοψηφίας των εικαστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιούνται από την Πέμπτη. Η αυλαία του φεστιβάλ θα πέσει το βράδυ της Κυριακής με τη Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος που θα παρελάσει παιανίζοντας κατά μήκος της παραλίας.

aegin1

Η 7η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας τελείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής- Περιφερειακής Ενότητας Νήσων και του Δήμου Αίγινας και διοργανώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας.

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ http://www.aeginafistikifest.gr/programma-2015/

info
www.aeginafistikifest.gr