Δυο σημαντικοί σεφ, ο Γιώργος Κατάρας και ο Γιώργος Φελεμέγκας, συμπράττουν στη Hytra στις 30 και 31 Ιανουαρίου σε ένα 4 hands menu 8 (+2 σταδίων).

O σεφ της Hytra Γιώργος Φελεμέγκας υποδέχεται τον πρώην σεφ του εστιατορίου Γιώργο Κατάρα, που είναι πλεόν chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Vanderveen στο Άμστερνταμ.

O Γιώργος Κατάρας έχει συνεργαστεί με κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης, όπως το Geranium στην Κοπεγχάγη με 3 αστέρια Michelin, ήταν sous chef στο RIJKS του Αμστερνταμ με 1 αστέρι Michelin, ενώ έχει θητεύσει δίπλα σε διάσημους chef, όπως οι Simon Rogan, Nuno Mendes κ.ά. Το 2016 ήταν finalist στον παγκόσμιο διαγωνισμό San Pellegrino Young Chef. Η κουζίνα του χαρακτηρίζεται από την απλότητα και καθαρότητα της πρώτης ύλης αλλά και τον περίτεχνο συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών τεχνικών.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας, chef του Hytra από το καλοκαίρι του 2022, έχει επίσης πλούσιο βιογραφικό και περγαμηνές. Διετέλεσε συνεργάτης του «τριάστερου» Quique Dacosta, ο οποίος τον επέλεξε ως head chef στο Deessa των 2 αστεριών Michelin, ενώ έχει εργαστεί σε εστιατόρια όπως τα Arpege, Martin Berasategui, Zaranda, Miramar, DiverXΟ, NOMA, Central, El Poblet κ.ά

Στην κουζίνα του Hytra ο Γιώργος Φελεμέγκας αναδεικνύει την κληρονομιά του εστιατορίου που επαναπροσδιόρισε την ελληνική γαστρονομία και βραβεύεται σταθερά από το 2010 με αστέρι από τον Οδηγό Michelin. Οι κορυφαίας ποιότητας πρώτες ύλες από μικρούς έλληνες παραγωγούς, τα φρέσκα προϊόντα εποχής, μαγειρικές τεχνικές και συνταγές που έρχονται από το παρελθόν και βρίσκουν τη σύγχρονη, δημιουργική έκφραση τους, συνθέτουν το μενού του Hytra και τα πιάτα που θα ετοιμάσει ο chef για τα 4 Hands Dinners στις 30 και 31 Ιανουαρίου. Για πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ. 210 331 6767 www.hytra.gr

info
HYTRA Restaurant & Bar, 6ος όροφος στη Στέγη Ιδρύµατος Ωνάση Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107-109 Αθήνα 117 45