Ο οδηγός Μichelin παρουσίασε σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου 2022, τις νέες επιλογές του για τα εστιατόρια της Αθήνας. Συνολικά επιλέχθηκαν 27 εστιατόρια που περιλαμβάνουν: 1 εστιατόριο με Δυο Αστέρια Michelin, 8 εστιατόρια με Ένα Αστέρι Michelin, 3 Εστιατόρια με Bib Gourmand.

Τα νέα Αστέρια
Στη λίστα προστίθεται το Delta, που κατόρθωσε να αποσπάσει απευθείας 2 Αστέρια Michelin, αλλά και ένα πράσινο Αστέρι. Φέτος, έλαβαν επίσης το πρώτο τους αστέρι το Soil και το The Ziller’s. Αντιθέτως, η Σπονδή -που διατηρούσε εδώ και κάποια χρόνια τα 2 της αστέρια- παραμένει μόνο με ένα.

Ποιοι διατηρούν το Αστέρι τους;
Τα εστιατόρια Botrini’s, CTC, Hytra, Pelagos και Βαρούλκο Seaside, που είχαν ήδη Ένα Αστέρι MICHELIN, επιβεβαίωσαν εκ νέου το επίπεδο της γαστρονομίας που προσφέρουν και διατηρούν την τιμητική διάκριση και φέτος.
Ωστόσο, η Σπονδή χάνει το δεύτερό της Αστέρι Michelin και φέτος έχει μόνο ένα.

4 νέα εστιατόρια στις επιλογές:
Στις επιλογές του οδηγού Μιchelin για το 2022 προστίθενται άλλα 4 εστιατόρια: Το Λινού, Σούμπαση και Σία, το Herve, το Veri-Table και το Merceri. Ενώ τα περσινά εστιατόρια παραμένουν στη λίστα των επιλεγμένων: Αleria, Alficon, Annie Fine Cooking, Cookooyava, GB Roof Garden, Okio, Sense, Athenee, Aneton, Vezene.

Bib Gourmand
Tα εστιατόρια στη λίστα Bib Gourmand παραμένουν τα ίδια με πέρυσι: Cedro Negro, Nolan, Oikeio.
Επομένως οι επιλογές του οδηγού Michelin 2022 για την Αθήνα είναι οι εξής:

Δείτε παρακάτω την πλήρη λίστα: