Αυτή την Κυριακή, 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Γεράκι Λακωνίας για το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου με την ονομασία Peloponnese Food Stories, σ’ ένα ταξίδι πολιτισμού και γεύσεων.
Σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του δυτικού Πάρνωνα με τις βυζαντινές εκκλησίες να δεσπόζουν, το χωριό μοιάζει με ανοιχτό μουσείο. Η περιήγηση στις παλιές γειτονιές με τα μάλλινα πολύχρωμα κιλίμια απλωμένα στα μπαλκόνια των σπιτιών σε βάζουν σ’ ένα θεατρικό – κινηματογραφικό σκηνικό. Η υφαντική τέχνη αποτελεί παράδοση για το χωριό, μεταφέρεται από γενιά σε
γενιά, και έλκει τις ρίζες της από την αρχαία Ελλάδα.
Θα ακολουθήσει συνάντηση στην πλατεία του χωριού στις 7 το απόγευμα, όπου οι τοπικοί παραγωγοί θα προσφέρουν γευστικές δοκιμές με καλούδια από την καρδιά της Λακωνικής γης, οι chefs
και οι γυναίκες των πολιτιστικών συλλόγων θα ετοιμάσουν πεντανόστιμες λαχανόπιτες, χειροποίητα ζυμαρικά, τις λεγόμενες γκόγκες και άλλες εμβληματικές συνταγές της Λακωνικής Γαστρονομίας, ενώ στα παιδικά εργαστήρια οι μικροί μάγειρες και οι μικρές μαγείρισσες θα παίξουν, θα διασκεδάσουν καιa θα μαγειρέψουν.
Το πρωί της ίδιας ημέρας στις 11π.μ. οι επαγγελματίες της εστίασης θα παρακολουθήσουν workshop με τίτλο «Food Blogging: Καλές πρακτικές αφήγησης μέσα από μία εικόνα» με εισηγήτρια
την εκπαιδεύτρια γαστρονομίας Γιάννα Μπαλαφούτη, η οποία θα είναι και η παρουσιάστρια της εκδήλωσης.