Στις 26 και στις 27 Νοεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας πραγματοποιείται το 1ο Συνέδριο Γαστρονομικού Τουρισμού με θεματική που θα επικεντρωθεί στο γαστρονομικό τουρισμό, σκοπό την ουσιαστική σύμπραξη όλων των εκπροσώπων του κλάδου και ουσιαστικό στόχο την ανάπτυξή του.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο ενότητες: την ακαδημαϊκή προσέγγιση και την πρακτική θεώρηση του γαστρονομικού τουρισμού με ομιλητές που εκπροσωπούν το σύνολο του κλάδου. Φορείς, επαγγελματίες και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας θα παραυρεθούν στο συνέδριο ως ομιλητές και ως ακροατές.

Κey note speakers του συνεδρίου είναι η Roberta Garibaldi, (Scientific Director of East Lombardy, European Region of Gastronomy 2017, Certified Ambassador of the World Food Travel Association, Delegate of the Lombardy Region to SISTUR, Italian Association of Tourism Sciences) και η κ. Χάϊντι Λαζάνη, Επικεφαλής Επιτροπής Διεκδίκησης Τίτλου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» για το Νότιο Αιγαίο, Επιστημονική Συνεργάτιδα και δ/ντρια Γραφείου του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

POSTER-NEO-LOGOS

Για το συνέδριο έχει συσταθεί ειδική επιστημονική επιτροπή με πρόεδρο τον καθηγητή κ. Περικλή Λύτρα, ενώ χρέη προέδρου της οργανωτικής επιτροπής τελεί ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος Ομίλου για την Unesco Πειραιά και Νήσων και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και κέντρων της Unesco για την Ευρώπη και τη Β. Αμερική.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το ΤΕΙ Αθήνας σε συνεργασία με τον όμιλο για την UNESCO Πειραιά και Νήσων, την υποστήριξη της CEUCO και της Ελληνικής Ένωσης Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων ενώ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

info
26 & 27 Νοεμβρίου, συνεδριακό κέντρο ΤΕΙ Αθήνας. Έναρξη: 10.00 π.μ
http://www.teiath.gr/, http://unescopireas.gr/, δηλώσεις συμμετοχής στο Post.eat@yahoo.com