Το φεστιβάλ που θα ενθουσιάσει όσους αγαπούν το ρούμι είναι γεγονός και πραγματοποιείται το διήμερο 6 και 7 Νοεμβρίου στο Μέγαρο του Ζαππείου με ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα συζητηθεί.

Το διήμερο φεστιβάλ είναι το πρώτο στο είδος του που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα συμμετέχουν σε αυτό τα καλύτερα brands της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας αγοράς δειγματίζοντας τα προϊόντα τους στους επισκέπτες της εκδήλωσης. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια- masterclasses και οι γευστικές δοκιμές – tastings από σημαντικούς ανθρώπους του χώρου είναι ενότητες που επίσης αναμένεται να κλέψουν τις εντυπώσεις ενώ οι παράλληλες εκδηλώσεις με ζωντανή μουσική, λάτιν χορούς και ειδικές γευσιγνωστικές εκδηλώσεις από bartenders συμπληρώνουν το ενδιαφέρον σύνολο της διοργάνωσης.

Το ρούμι όμως στο εν λόγω φεστιβάλ δεν θα αποτελέσει έμπνευση μόνο για τους bartenders αλλά και για τον καλλιτεχνικό κόσμο αφού στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα παρουσιαστεί και το Rum Art Project υπό την επιμέλεια του διακεκριμένου εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού. Καλλιτέχνες και δημιουργοί θα επέμβουν εικαστικά επάνω σε μπουκάλια των συμμετεχόντων εταιριών – εκθετών, δημιουργώντας έργα τα οποία θα εκτίθενται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μέγαρο του Ζαππείου. Επίσης θα εκτεθεί και ένα εντυπωσιακό γλυπτό – φωτιστικό ύψους δύο μέτρων, δημιουργία του Γιώργου και της Σοφίας Τρέζου, εμπνευσμένο από την απόσταξη.

Masterclasses & γευσιγνωσίες
Κυριακή 6/11
13.00: Νίκος Αρβανίτης – Ρούμι και κατηγοριοποίηση
Κατηγοριοποίηση και η νέα προσέγγιση των ειδών και στιλ, σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής.
Ο Νίκος Αρβανίτης εργάζεται σαν μπάρτεντερ από το 2006.Το ρούμι είναι το πάθος του. Έχοντας βάση το νησί Barbados, έχει επισκεφτεί 15 νησιά της τροπικής ζώνης των «Δυτικών Ινδιών», πάνω από 30 αποστακτήρια ρουμιού και φυτείες ζαχαροκάλαμου. Το ταξίδι του συνεχίζεται και θα αποτυπωθεί σύντομα σε χαρτί με τον τίτλο «From the West Indies to the World».

14.00: Peter Holland – The world of rum
A view in defence of the average rum drinker.
O Peter Holland είναι ιδρυτής του θρυλικού rum blog «The Floating Rum Shack» και ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους, συμβούλους και συγγραφείς σχετικά με την βιομηχανία του ζαχαροκάλαμου και τoυ ρουμιού! http://thefloatingrumshack.com/content/. Το masterclass θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.
15.00: Zacapa Rum as an Aperitif or Digestive: The Dining Beyond Borders By Alexis Simonidis (World Class competition winner ‘16, Greece)

16.00: Appleton Estate 21 years Old Tasting, with Martin Cate, ιδρυτή του περίφημου Smuggler’s Cove Rum bar, San Fransisco.

17.00: Michael Mattersberger – Albert Michler Distillery & Rum Warehouse
Χαρακτηριστικά και γευσιγνωστική προσέγγιση των ρουμιών της εταιρείας.

18.00: Thanos Prunarus & Valhrona Chocolates Matching
Rum & Chocolate matching. Το ρούμι και η σοκολάτα είναι οι καλύτεροι φίλοι. Ο Θάνος Προυνάρους είναι μέλος του International Rum Experts και ιδιοκτήτης – μπάρτεντερ του Baba Au Rum bar. (World’s 50 Best Bars).

19.00: Cafe au Rhum with Michael Menegos
Παραγγέλνοντας ρούμι στα καφέ του Παρισιού και της Ευρώπης. Mια μεγάλη παράδοση. Live μουσική από Parisian Cafe band μια διαφορετική προσέγγιση του ρουμιού, από τον παλαιότερο του σύγχρονου ελληνικού μπάρτεντινγκ και πρώην global brand ambassador του Havana Club. Ένας σύγχρονος χαρισματικός ομιλητής με τεράστια γνώση και εμπειρία πάνω στο ρούμι.

athens_rum_festival3

Δευτέρα 7/11
13.00: Super Relativity: Zacapa Rum and Time By Vasilis Kyritsis (The Clumsies – World’s 50 Best Bars)

14.00: Martin & Rebecca Cate παρουσιάσουν το νέο τους βιβλίο: Smuggler’s Cove: Exotic Cocktails, Rum and the Cult of Tiki
Δύο θρύλοι της παγκόσμιας tiki κουλτούρας και το νέο τους βιβλίο. To κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί το βιβλίο για πρώτη φορά και αποκλειστικά μέσα από το festival στην Ελλάδα από τους ίδιους τους συγγραφείς, όπως και να τους ρωτήσει οτιδήποτε. Το βιβλίο αποτελεί ήδη παγκόσμιο γεγονός στην μπαρ βιομηχανία.

15.00: Bacardi Legacy Competition – You get to decide the legacy that you leave Gn Chan (Bacardi Legacy Global Winner ’16) & Konstantinos Kapniaris
To Bacardi Legacy Cocktail Global Competition, είναι ένας παγκοσμίου φήμης και κύρους διαγωνισμός που συγκεντρώνει κορυφαίους μπάρτεντερς από όλον τον κόσμο και τους καλεί να ανταποκριθούν στην πρόκληση του να δημιουργήσουν ένα κλασικό κοκτέιλ με διάρκεια στον χρόνο.

16.00: Doorly’s Rums
Από το κοραλλιογενές νησί της Καραιβικής Barbados, η σειρά single blended rum Doorly’s είναι εδώ. Χαρακτηριστικά και γευσιγνωστική προσέγγιση από τον Νίκο Αρβανίτη.

17.00: Mount Gay rums – Ανδρέας Ματθίδης
Χαρακτηριστικά και γευσιγνωστική προσέγγιση από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και έναν από τους σημαντικότερους σύμβουλους αποσταγμάτων και κρασιών στην χώρα μας.

18.00: Rhum Agricole – Benoit Bail & Jerry Gitany –Rum Embassy – The Agricole Tour
Τι είναι το Rhum Agricole; Ένας τύπος ρουμιού από χυμό ζαχαροκάλαμου αντί για μελάσα από τις Γαλλικές Δυτικές Ινδίες. Ιστορία, τρόπος παρασκευής, οι κανόνες. Χαρακτηριστικά και γευσιγνωστική προσέγγιση. Θα δοκιμάσουμε ρούμια από την Martinique και την Guadeloupe. Οι δυο εισηγητές αφού ταξίδεψαν σε όλη την Ευρώπη, έρχονται και στην Αθήνα. Ιδρυτές του Rum Embassy και της ιστοσελίδας www.rumgazette.com

19.00: Μaria Loca, Rum & Cachaca Bar, Paris & Maca Spiced Rum – Michael Landart
Ο Michael μιλάει για το πώς δημιουργείς ένα rum brand αφού προηγουμένως έχεις γίνει ένας ιδιοκτήτης ρούμι – μπαρ και την δική του προσέγγιση σχετικά με το πώς πρέπει να είναι ένα Spiced Rum, όπως το δικό του, το Maca Spiced Rum. Κόστος εισιτηρίου 18 ευρώ με την δυνατότητα 6 διαφορετικών γευσιγνωσιών ρουμιού.

info
BabaAuRum – Confexpo Ltd, info@athensrumfestival.com, www.athensrumfestival.com, www.facebook.com/athensrumfestival/