Ο αριθμός των παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώνεται κάθε χρόνο πλέον είναι 47.600 ενώ πριν από μια δεκαετία ήταν πάνω από 60.000.

Οι κορυφαίες εταιρείες παμπ του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες περιλαμβάνουν τις Fuller, Smith & Turner Plc, JD Wetherspoon Plc και Young & Co’s Brewery Plc, έχουν δει την αξία τους να καταρρέει από το ξέσπασμα της πανδημίας. Η Wetherspoon, της οποίας ο ιδρυτής Tim Martin περιέγραψε την απαγόρευση της κυβέρνησης ως κόλπο δημοσίων σχέσεων, ανακοίνωσε ότι αναμένει φέτος ζημιές. Ο τομέας, ο οποίος μέχρι πρόσφατα απασχολούσε σχεδόν 500.000 άτομα δίνει την ίδια ώρα μάχη και σε ένα άλλο πεδίο, για να διατηρήσει τους Ευρωπαίους εργαζόμενους μετά το Brexit.

Οι μεγαλύτερες ζυθοποιίες στον κόσμο παρενέβησαν για να αντισταθμίσουν τις χειρότερες επιπτώσεις του lockdown – η Budweiser Anheuser-Busch InBev SA, η Heineken NV και η Carlsberg A / S έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες όπως το Love My Local και το Save Pub Life, το οποίο βοήθησε στη μετατροπή παμπ σε επιχειρήσεις takeout και ενθάρρυνε τους πελάτες να αγοράζουν κουπόνια που θα μπορούσαν να εξαργυρώσουν όταν οι παμπ θα άνοιγαν ξανά. Όμως, η υποστήριξη από τους ζυθοποιούς, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία δεν αρκεί. Η αγορά των παμπ βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

«Φαίνεται ότι θα μας κοστίσει αρκετά εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα », δήλωσε ο Nick Mackenzie, διευθύνων σύμβουλος της Greene King, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες παμπ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: Newmoney.gr

Δείτε επίσης

Κορωνοϊός: Η Βρετανία κλείνει τις παμπ και τα εστιατόρια από τις 22:00

Βρετανία: Οινοποιείο πληρώνει 275 ευρώ για να δοκιμάσεις το νέο του κρασί

Στη Βρετανία οι αρχαιότερες ενδείξεις κατανάλωσης γάλακτος