Το νέο εστιατόριο του βραβευμένου με αστέρια Michelin σεφ, Γκόρντον Ράμσεϊ, πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στις αρχές του νέου έτους και οι φωτογραφίες εντυπωσιάζουν με τη χλιδή και την υπερβολή στη διακόσμηση.
Αυτή τη φορά σκοπεύει να δηλώσει την παρουσία του στη γαστρονομική σκηνή της Νοτιοανατολικής Ασίας, και συγκεκριμένα, στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, την Κουάλα Λουμπούρ.
Το Gordon Ramsay Bar and Grill (υπάρχουν άλλα τρία υποκαταστήματα αυτών των εστιατορίων του Ράμσεϊ, αλλά εντός αγγλικών συνόρων), έχει σκοπό να φέρει στη Μαλαισία κλασικές γεύσεις της γαστρονομίας της Βρετανίας, με έμφαση στην αίσθηση πολυτέλειας τόσο στο χώρο όσο και στα πιάτα.
Ο χώρος, με τις χρυσές και βελούδινες πινελιές, και οι δερμάτινοι, καπιτονέ καναπέδες και πολυθρόνες, θυμίζουν παλιό θέατρο ή κινηματογράφο εποχής, αλλά και τα ακριβά καφέ και εστιατόρια με τη vintage αισθητική, που συναντάμε στο Τσέλσι του Λονδίνου. Στους τοίχους θα φιγουράρουν σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες-πορτρέτα, παγκοσμίου φήμης προσωπικότητες της Βρετανίας, όπως οι Rolling Stones, η Τουίγκι, ο Σον Κόνερι, αλλά και ο ίδιος ο σεφ, Γκόρντον Ράμσεϊ.
Το εστιατόριο δεν θα έχει μόνο μία ενιαία σάλα, αλλά θα αποτελείται από διαφορετικούς χώρους. Θα έχει έναν χώρο με μια μεγάλη τραπεζαρία για επίσημα δείπνα, τραπέζια σχετικά απομονωμένα σε ξεχωριστούς χώρους, αλλά και ένα λαμπερό κοκτέιλ-μπαρ. Θα διαθέτει κελάρι με πληθώρα οινικών επιλογών, που θα συνοδεύουν κάθε πιάτο του μενού του σεφ, ενώ το μενού θα περιλαμβάνει premium κοπές από ποιοτικά κρέατα, κλασικά βρετανικά πιάτα, αλλά και κάποια signature dishes του Ράμσεϊ.
Φωτογραφίες: sunwayhotels.com-Sunway Resort
Δείτε επίσης:
H συνταγή του Γκόρντον Ράμσεϊ για ντόνατ σε 10 λεπτά!
Όταν ο Γκόρντον Ράμσεϊ είχε μαγειρέψει για την Νταϊάνα. Όσα αποκάλυψε στη Σαντορίνη.
Ο Γκόρντον Ράμσεϊ αποθεώνει την ελληνική κουζίνα: «Είναι καλύτερη από την ιταλική!»