Η Ολλανδία θα προχωρήσει στην περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων καραντίνας τον Ιούνιο, χάρη στη σταθερή μείωση των μολύνσεων από τον κορωνοϊό και των εισαγωγών σε νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τηε χώρας, Μαρκ Ρούτε.

Τα λύκεια θα επαναλειτουργήσουν στις 2 Ιουνίου και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα επιστρέψουν στα θρανία στις 8 Ιουνίου, ανέφερε ο Ρούτε παρουσιάζοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησής του.

Τα καφέ και τα εστιατόρια θα επιτραπεί να επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου, αλλά θα μπορούν να δέχονται το πολύ μέχρι 30 πελάτες ταυτοχρόνως. Οι άνθρωποι θα πρέπει να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλον – εξαιρούνται όσοι κατοικούν στο ίδιο σπίτι. Θα λειτουργήσουν επίσης και τα μουσεία, αλλά τα εισιτήρια θα πωλούνται μόνο μέσω του διαδικτύου, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Οι οίκοι ευγηρίας, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν σχετικά υψηλός, θα αρχίσουν και πάλι να δέχονται επισκέπτες ενώ θα αυξηθούν τα διαγνωστικά τεστ ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος. Στα δημόσια μέσα μεταφοράς οι επιβάτες άνω των 13 ετών θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Ωστόσο, θα επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις για σοβαρό λόγο και πάνω από τα μισά καθίσματα θα παραμένουν κενά.

Ακόμη, τα γυμναστήρια και οι αίθουσες χορού θα παραμείνουν κλειστά προς το παρόν, ενώ οι αθλητικοί αγώνες απαγορεύονται ενδεχομένως μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Τέλος, να σημειώσουμε πως τα αυστηρά μέτρα καραντίνας επιβλήθηκαν στη χώρα των 17 εκατομμυρίων κατοίκων στα μέσα Μαρτίου και η χαλάρωσή τους θα ξεκινήσει σχεδόν δυόμιση μήνες μετά. «Κερδίσαμε τον χώρο που αποκτούμε τώρα, τηρώντας τις οδηγίες. Πρέπει να συνεχίσουμε να τις τηρούμε, επειδή ξέρουμε ότι ο ιός μπορεί να αναζωπυρωθεί ξανά», επεσήμανε ανάμεσα στα άλλα ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμη:
Άρση των μέτρων: Οδηγίες ΕΦΕΤ προς εστιατόρια

Greek Farms: Η διαδικτυακή πύλη για τα αγροτικά προϊόντα

Κορωνοϊός – Δανία: Το διάσημο Noma θα σερβίρει τσιζμπέργκερ και κρασί