Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να συζητηθεί το νέο σχέδιο νόμου που θα αφορά τις λαϊκές αγορές, ώστε να κατατεθούν προτάσεις για τη λειτουργία τους την περίοδο του κορωνοϊού.

Στην πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση και του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Πάνου Σταμπουλίδη με εκπροσώπους Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Λαϊκών Αγορών πάντως, αναφέρθηκε ότι δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης λειτουργίας. Επίσης, δεν θα υπάρξει αποκλεισμός παραγωγών λαϊκών αγορών από άλλες περιφέρειες λόγω μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών λαϊκών αγορών, της Ομοσπονδίας Παραγωγών λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Παραγωγών λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος», τα θέματα «που συζητήθηκαν αφορούν τις λαϊκές αγορές και την λειτουργία τους την περίοδο του κορωνοϊού και ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης λειτουργίας ούτε αποκλεισμού παραγωγών λαϊκών αγορών από άλλες περιφέρειες, ενώ συζητήθηκε το θέμα της απόστασης των 3 μέτρων από πάγκο σε πάγκο και προτάθηκε να μειωθεί αυτή η απόσταση».

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, θα υπάρξει ενημέρωση του κλάδου για το νέο σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές, πριν την συζήτησή του, ώστε να κατατεθούν προτάσεις. «Το σχέδιο νόμου -όπως ανέφερε ο υπουργός- θα εμπεριέχει πολλές θετικές ρυθμίσεις και άρθρα για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Από την πλευρά του, ο υπουργός με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι «συζητήθηκαν θέματα της αγοράς και τρόπους επιλύσεως τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:
ΠΟΥ: Ο νέος κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από τα τρόφιμα

Ο κορωνοϊός «χτυπά» την σαμπάνια

Έκθεση: Πώς άλλαξε ο κορωνοϊός τις καταναλωτικές τάσεις