Μετά την μεγάλη κίνηση που σημείωσαν τις προηγούμενες ημέρες οι λαϊκές αγορές και την ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού, ελήφθησαν νέα μέτρα προστασίας.

Το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), που συνεδρίασε την Κυριακή 15 Μαρτίου, ώστε να ενισχύσει τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών που επισκέπτονται τις λαϊκές αγορές, αποφάσισε ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους μόνο με γάντι.

Ειδικότερα, οι καταναλωτές σε όλες τις λαϊκές αγορές της Αττικής θα προμηθεύονται δωρεάν γάντια μαζί με τη σακούλα, από τους ίδιους τους πωλητές των λαϊκών αγορών, αμέσως μόλις πλησιάζουν στον πάγκο και ετοιμάζονται να διαλέξουν τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν.

Σε σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας, σημειώνεται ότι οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά αυτή την εβδομάδα με υπερεπάρκεια προϊόντων, αλλά και με ειδικές οδηγίες προς το προσωπικό των εταιριών security που τις επιτηρεί, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των καταναλωτών. Οι ίδιοι οι πωλητές έχουν προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα αντισηπτικά για την απολύμανση των πάγκων και των ζυγαριών, χρησιμοποιούν και οι ίδιοι γάντια, ενώ από Δευτέρα 16 Μαρτίου, τα διαθέτουν και στους καταναλωτές.

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊός: Οι περιορισμοί και οι νέες αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των σουπερμάρκετ

Κορωνοϊός: Κλείνουν καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες, εμπορικά κέντρα

Κορωνοϊός: Τα fake γιατροσόφια που πρέπει να αγνοήσετε