Η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού οδήγησε τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας στην απόφαση να κλείσει ξανά τα μπαρ στο Λος Άντζελες και σε άλλες 6 κομητείες της πολιτείας.

«Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19, η Καλιφόρνια διατάζει να κλείσουν τα μπαρ στο Φρέσνο, το Ιμπέριαλ, το Κερν, το Κινγκς, το Λος Άντζελες, το Σαν Χοακίν και το Τουλέρι», έγραψε σε μήνυμα του στο Twitter o κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ. Παράλληλα, συνέστησε σε άλλες 8 κομητείες, μεταξύ των οποίων και της πρωτεύουσας της πολιτείας Σακραμέντο, να κάνουν το ίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε υιοθετήσει σύντομα μέτρα καραντίνας για την επιβράδυνση της διασποράς του κορωνοϊού και είχε δώσει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των μπαρ στις 12 Ιουνίου. Ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 αυξήθηκε ραγδαία το τελευταίο διάστημα στην Καλιφόρνια, με την άνοδο στις νοσηλείες να είναι στο 30% την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως κάναμε τις τελευταίες εβδομάδες», προειδοποίησε ο κυβερνήτης Νιούσομ, προσθέτοντας: «δεν είμαι αφελής, ο κόσμος συγχρωτίζεται και αυτό αυξάνει τη διασπορά του ιού».

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊός: Η πανδημία εκτόξευσε τις online αγορές στα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: 1 στους 2 καταναλωτές δεν θα πάει σε καφέ ή εστιατόριο το 2020

Κορωνοϊός: Οι καταναλωτές επέλεξαν σπιτικό φαγητό και πέταξαν λιγότερα τρόφιμα