Ακολουθώντας την πρακτική και άλλων χωρών, η Ρωσία βάζει από το Σάββατο 28 Μαρτίου λουκέτο στα καφέ και εστιατόρια της χώρας, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν. Σε έγγραφο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ρωσικής κυβέρνησης, αναφέρεται: «Οι εκτελεστικές αρχές των περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αναστείλουν από τις 28 Μαρτίου και ως τις 5 Απριλίου του 2020 τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων εστίασης, με εξαίρεση τις αγορές εξ αποστάσεως».

Παράλληλα, για αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέδωσε διάταγμα για αργία την ερχόμενη εβδομάδα στη Ρωσία, με καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων. Επίσης, ανακοίνωσε σειρά μέτρων παροχής βοήθειας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και ανέβαλε την εκλογική διαδικασία για την μεταρρύθμιση του Συντάγματος.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, έχει ήδη ανακοινώσει από την Πέμπτη 26 Μαρτίου το κλείσιμο των εστιατορίων και των εμπορικών καταστημάτων της ρωσικής πρωτεύουσας, για το διάστημα 28/3 έως 5/4. Εξαίρεση αποτελούν τα καταστήματα με τρόφιμα και τα φαρμακεία.

Δείτε επίσης:
Προειδοποίηση από τον ΟΗΕ για πιθανή παγκόσμια έλλειψη τροφίμων από τα έκτακτα μέτρα

Stay the Fuck Home Bar: δημιουργήθηκε το πρώτο online bar!

Ο κορωνοϊός έκλεισε μέχρι και τα McDonald’s στη Βρετανία