Πλήρως εφαρμόζονται τα μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού στις λαϊκές αγορές, που όπως είχε ανακοινωθεί «σπάνε στα δύο».

Οι δήμοι έχουν καθορίσεις τους νέους χώρους υπαίθριων αγορών εντός των ορίων τους, οι οποίες λειτουργούν, παράλληλα, κατά την ίδια ημέρα και τις ίδιες ώρες με τις λαϊκές αγορές που ήδη είναι γνωστές. Συνεπώς, οι λαϊκές αγορές στην Αττική από 111 έχουν διπλασιαστεί και πλέον, για όσο διαρκούν τα μέτρα, θα είναι 222 ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες και να αποφεύγεται ο συγχρονισμός.

Οι φορείς λειτουργίας των υπαίθριων αγορών δημοσιοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τη λειτουργία των παράλληλων υπαίθριων αγορών στις περιοχές ευθύνης τους, ενώ από την ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται και για τις λαϊκές αγορές που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και για το χρονικό διάστημα 9-18 Απριλίου, δεν πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά της Δημοτικής Κοινότητας Παραλίας Διστόμου του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας. Παράλληλα, έχει ανακοινωθεί η αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλία, ύστερα από τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα.

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊός: Θερμομετρήσεις σε πωλητές στις λαϊκές αγορές από γιατρούς

Κορωνοϊός: Με το γάντι οι καταναλωτές στις λαϊκές αγορές

Απαγορεύεται στους πελάτες βιολογικών αγορών να αγγίζουν τα προϊόντα