Διαρρήχθηκε το αποστακτήριο Glenfarclas, κοντά στο Ballinalloch της Σκωτίας τα ξημερώματα της προηγουμένης Κυριακής. Κλάπηκαν 20 μπουκάλια σπάνιου ουίσκι, σύμφωνα με την αστυνομία της Σκωτίας, όπου η συνολική τους αξία ξεπερνά τα €175.000.

Ειδικότερα, δύο άνδρες φαίνεται να αναζητούν οι αρχές, οι οποίοι βρέθηκαν μέσα στο κτίριο για περίπου τέσσερα λεπτά, ωστόσο όπως φαίνεται αυτός ήταν αρκετός χρόνος για να κλέψουν μερικά από τα πιο πολύτιμα μπουκάλια της σειράς Family Casks και ένα single malt 60 ετών. Πρόκειται για μία συλλογή με τα καλύτερα βαρέλια του Glenfarclas του 1954. Το 60χρονο single-malt του αποστακτηρίου, εν τω μεταξύ, είναι ένα από τα πιο ακριβά ουίσκι και πωλείται για περισσότερα από 20.000 ευρώ το μπουκάλι.

Ο διευθυντής παραγωγής του Glenfarclas, Κάλουμ Φρέιζερ, είπε στο BBC ότι το προσωπικό αναστατώθηκε από αυτό που συνέβη, αλλά και ότι οι διαρρήκτες γνώριζαν που πήγαιναν. «Προφανώς ήξεραν τι ακριβώς έψαχναν», είπε. «Πήγαν κατευθείαν στο ντουλάπι με τα πιο ακριβά ουίσκι μας. Από τη στιγμή που μπήκαν μέσα στο κτήριο έφυγαν από αυτό σε μόλις τέσσερα λεπτά».

Διαβάστε ακόμη

Δημοπρατείται το παλαιότερο single malt ουίσκι του κόσμου, ηλικίας 80 ετών

Σε δημοπρασία η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή σπάνιων ουίσκι

Ουίσκι πουλήθηκε στην αστρονομική τιμή των 843.200 δολαρίων