80% αύξηση κατέγραψε η πωλήση του αλευριού στην Ιταλία από τότε που επιβλήθηκαν τα μέτρα περιορισμού λόγω κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, με +80% στις πωλήσεις του αλευριού, υπάρχει αύξηση στο σπιτικό ψωμί, στα ζυμαρικά και στα γλυκά για τις ιταλικές οικογένειες, που αναγκάζονται να μείνουν σπίτι τους, επισημαίνει η Coldiretti σε σχετική ανακοίνωση (Εθνική Συνομοσπονδία Παραγωγών στην Ιταλία). Μεταξύ των προϊόντων η ζήτηση των οποίων έχει αυξηθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες, περιλαμβάνονται επίσης η ζάχαρη (+28%) και το γάλα μακράς διαρκείας (+20%). Το φαινόμενο αυτό φαίνεται να επηρεάζει σχεδόν μία οικογένεια στις τρεις (32%), σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ixé για λογαριασμό της Coldiretti.
Όλη αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό είχε, ως αποτέλεσμα στην επιστροφή στις «ρίζες» με στόχο να μειωθούν στο ελάχιστο οι καθημερινές έξοδοι. Η μαγειρική μπαίνει ξανά στο επίκεντρο της καθημερινής ζωής και μάλιστα θα λέγαμε, πως αυτό μας θυμίζει αυτό, που ειχαμε γράψει και εμείς προ ημερών σχετικά το cooking therapy και πόσο μπορεί να μας χαλαρώσει αυτές τις μέρες. Τέλος, επαγγελματίες του κλάδου από όλη την Ιταλία έχουν κληθεί από την Coldiretti για να δώσουν μαθήματα και συμβουλές μέσω διαδικτύου, όπου αποκαλύπτουν κόλπα και μυστικά για πετυχημένα ζυμαρικά και γλυκά.
Διαβάστε ακόμη:
Κορωνοιός: Τα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά αναλυτικά
Κορωνοϊός: Ξεκινά η παρασκευή αντισηπτικών από κατασχεμένο αλκοόλ
Κορωνοϊός: 7 συμβουλές για το μαγείρεμα από τον ΕΟΔΥ