Ο ανανάς φαίνεται πως μπήκε στο στόχαστρο της κινεζικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, οι ανανάδες της Ταϊβάν είναι αυτοί που «πληρώνουν» τις άσχημες σχέσεις των δύο χωρών μετά την απόφαση για απαγόρευση των εισαγωγών του φρούτου.

Η απαγόρευση, η οποία άρχισε τη Δευτέρα είναι αορίστου χρόνου και ανακοινώθηκε από το κινεζικό τελωνείο την Παρασκευή. Το τελωνείο είπε ότι εντοπίστηκαν επιβλαβή παράσιτα σε πρόσφατες αποστολές του φρούτου.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν, ωστόσο μίλησε για «απαράδεκτη» μονομερή απόφαση και προέτρεψε τους πολίτες και τους διεθνείς συμμάχους της να τρώνε «τον ανανά της ελευθερίας» για την υποστήριξη της εγχώριας βιομηχανίας.

«Τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι αυτή η ξαφνική μονομερής απόφαση δεν βασίζεται στην υγεία ή στο δίκαιο εμπόριο», επισημαίνει η πρόεδρος της Ταϊβάν, Tsai Ing-wen, προτρέποντας τους ανθρώπους να απολαύσουν τους ανανάδες της Ταϊβάν «είτε σε smoothie, σε κέικ είτε σε φρεσκοκομμένο φρούτο».

Ο Joseph Wu, υπουργός Εξωτερικών της Ταϊβάν, κατηγόρησε την Κίνα ότι τιμωρεί τους αγρότες της Ταϊβάν, οι οποίοι ετοιμάζονται για συγκομιδή προσθέτοντας παράλληλα πως: «Προτρέπω τους ομοϊδεάτες φίλους σε όλο τον κόσμο να σταθούν δίπλα στην Ταϊβάν και να συσπειρωθούν πίσω από το #FreedomPineapple».

Δείτε επίσης:
Σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει στο ωράριο με τον κωδικό 2 στο 13033

Μαθήματα Mαγειρικής online: έτοιμοι για λευκό σκούφο;

Εικονικό ταξίδι στο Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου