Σε συμφωνία φαίνεται ότι κατέληξαν Ε.Ε. και Κίνα ως προς τις γεωγραφικές ενδείξεις προϊόντων, που έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, καθώς διασφαλίζει τη φέτα ως Π.Ο.Π.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, η συμφωνία θέτει δίχτυ προστασίας για συνολικά 100 ευρωπαϊκά προϊόντα που θα κυκλοφορούν στην κινεζική αγορά, καθώς και 100 κινεζικά που θα βρίσκονται στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πέρα από τη φέτα, στη λίστα με τα προστατευόμενα ευρωπαϊκά προϊόντα περιλαμβάνονται επίσης το ούζο, τα κρασιά Σάμου, οι ελιές Καλαμάτας, η Μαστίχα Χίου καθώς και ελαιόλαδα από τη Σητεία.
Ειδικότερα ως προς τη διασφάλιση της φέτας, η συμφωνία προβλέπει ότι μέσα σε 8 χρόνια θα αποσυρθούν σταδιακά όλα τα προϊόντα που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά της Κίνας και χρησιμοποιούν το όνομα «Φέτα» και τα οποία είχαν τεθεί σε εμπορία στην αγορά της πριν τον Ιούνιο του 2017, οπότε και δημοσιοποιήθηκε ο κατάλογος των ονομασιών στο πλαίσιο της συμφωνίας. Επιπλέον, τα προϊόντα τα οποία ενδεχομένως παραμείνουν στην αγορά της Κίνας δεν θα επιτρέπεται να κάνουν χρήση συμβόλων, εικόνων, γραφικών και ονομασιών που να παραπέμπουν στην Ελλάδα ως χώρα προέλευσης.
Τα δύο αυτά σημεία εξασφαλίζουν ότι τόσο η ελληνική Φέτα όσο και τα υπόλοιπα 99 ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα, μπορούν να επισημανθούν και να πωλούνται στην Κίνα μόνον εφόσον έχουν παραχθεί σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές περιοχές. Οι όποιοι άλλοι παραγωγοί ανάλογων προϊόντων θα πρέπει να βρουν διαφορετικό όνομα για τα προϊόντα τους.
Η παραπάνω συμφωνία θεωρείται σημαντική νίκη για την ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες παραγωγούς, που αναζητούν ευκαιρίες στην κινεζική αγορά.