Με φεστιβάλ που ακυρώθηκαν και μαγαζιά κλειστά, εξαιτίας του lockdown, οι πωλήσεις μπίρας στη Γερμανία μειώθηκαν σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο το 2020.

Η Γερμανική Ένωση Ζυθοποιών κάνει λόγο για δραματική κατάσταση. Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το 2020 πωλήθηκαν συνολικά 8,7 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας – δηλαδή 5,5% ή 508,2 εκατομμύρια λίτρα λιγότερο από ό, τι το προηγούμενο έτος.

«Η κατάσταση στη γερμανική ζυθοποιία είναι δραματική και άνευ προηγουμένου στη μεταπολεμική περίοδο. Η κρίση είναι πολύ βαθύτερη από ό, τι υποδηλώνουν με την πρώτη ματιά τα τελευταία στοιχεία για τις πωλήσεις μπίρας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Ζυθοποιίας, Χόλγκερ Άιχελ.

Σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης, οι ζυθοποιίες υπέστησαν, το 2020, μείωση κύκλου εργασιών 23%. «Το lockdown της τροφοδοσίας για αρκετούς μήνες, η απαγόρευση εκδηλώσεων και η κατάρρευση σημαντικών ξένων αγορών έχουν πλήξει βαριά τη βιομηχανία ζυθοποιίας», συμπεραίνει η έρευνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Με τα lockdown και την επακόλουθη κατάρρευση της αγοράς μπίρας, οι ζυθοποιίες έχασαν μεγάλο μέρος της οικονομικής τους βάσης από τη μια μέρα στην άλλη. Εμπορεύματα αξίας εκατομμυρίων έπρεπε να καταστραφούν. Όσο μεγαλύτερη ήταν η τροφοδοσία μιας ζυθοποιίας σε εστιατόρια  και εκδηλώσεις, τόσο πιο καταστροφικές είναι οι συνέπειες. Η πτώση των πωλήσεων ανήλθε σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 70%», καταλήγει η έρευνα.

Δείτε επίσης:
Take away: Πρόστιμο για παραμονή εντός ή εκτός της επιχείρησης

Kορωνοϊός: Έκλεισαν 24 εστιατόρια που λειτουργούσαν παράνομα στο Παρίσι

Κορωνοϊός: Ειδικό πακέτο στήριξης για την εστίαση