Οι επιχειρηματίες της εστίασης ψάχνουν τρόπο για να περιορίσουν, όσο το δυνατόν λιγότερο τη ζημιά, που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις τους.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρηματίες του κλάδου που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα ζητούν την κατάργηση ή την προσαρμογή, του γενικής ισχύος μέτρου που επιτάσσει την αναλογία παρουσίας 1 ατόμου ανά 2 τ.μ. στους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους των επιχειρήσεων εστίασης.

Με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, οι επιχειρηματίες επισημαίνουν ότι «η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου έχει δημιουργήσει σύγχυση σε πελάτες – προσωπικό, αλλά και παράδοξες καταστάσεις.

Επιπλέον, το μέτρο αυτό έχει οδηγήσει σε επιβολή προστίμων και αναστολή εργασιών μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες (εκτός αυτού του μέτρου) λειτουργούσαν με άψογη εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ακόμη, στην επιστολή αναφέρεται πως αυτό το μέτρο δημιουργεί εύλογες απορίες στο κατά πόσο έχει νόημα η εφαρμογή του, από τη στιγμή που υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και των καθισμάτων, που αναιρούν στην ουσία το ως άνω μέτρο.

Σημαντικό είναι ακόμη, πως οι επιχειρηματίες αναφέρουν πως εξαιτίας του γεγονότος ότι τα τετραγωνικά μέτρα που εμφανίζονται στις άδειες υπολογίζονται με βάση τον εμβαδόν που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα και όχι το συνολικό εμβαδόν του πεζοδρομίου ή πεζόδρομου, οι περισσότεροι καλούνται να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους με ελάχιστα άτομα (4 ή 5 ) στον εξωτερικό χώρο, παρά το γεγονός οτι ο συνολικός χώρος επί του οποίου αναπτύσσονται τα τραπεζοκαθίσματα α) επιτρέπει ακόμα και με τη τήρηση αυτού του μέτρου, την ύπαρξη περισσότερων επισκεπτών και β) ο χώρος που καταλαμβάνεται νόμιμα δύναται με τήρηση όλων των υπολοίπων μέτρων (τήρηση αποστάσεων, αριθμός ατόμων ανά τραπέζι κλπ) να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα».

Σημειώνεται, τέλος, πως η επιστολή κοινοποιήθηκε και στην γενική γραμματεία του δήμου Αθηναίων, τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινόχρηστων χώρων και στις δημοτικές κοινότητες του δήμου Αθηναίων.

Διαβάστε επίσης:
Πρεμιέρα στις 5/9 για το Dina’s Bakery με την Ντίνα Νικολάου

Κορωνοϊός: Τι άλλαξε στις καταναλωτικές συνήθειες μετά την άρση του lockdown
Σχολικά γεύματα για 185.311 μαθητές σχολείων από 77 ομάδες δήμων σε όλη την Ελλάδα