Σημαντική απόφαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ούζο, το τσίπουρο/τσικουδιά.
Εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς καταχώριση στο διεθνές μητρώο της Πράξης της Γενεύης του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας, (WIPO), οι Γεωγραφικές Ενδείξεις (Γ.Ε.) για το «Ούζο» και το «Τσίπουρο/Τσικουδιά». Μια σημαντική απόφαση για τα συγκεκριμένα εγχώρια προϊόντα, η οποία έγινε πράξη έπειτα από τις συντονισμένες προσπάθειες του ΣΕΑΟΠ, της ΕΝΑΠΑΠΕ και των Υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους.
Πλέον το ούζο, το τσίπουρο και η τσικουδιά, αποκτούν σημαντικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα σε συνομιλίες της ΕΕ με τρίτα κράτη για διμερείς αναγνωρίσεις Γεωγραφικών Ενδείξεων και δεν θα μπορούν να εξαιρεθούν με ευκολία από συνομιλίες και συμφωνίες».
Δείτε επίσης:
Νέα πρόταση στην Unesco για αναγνώριση της μακεδονικής κουζίνας
Σημαντική προσπάθεια να πιστοποιηθεί το κρητικό αβοκάντο ως ΠΓΕ
Η ελληνικότητα της φέτας διασφαλίζεται πλέον και στην Κίνα
Το άρθρο της εβδομάδας
![Summer,Salad,Of,Watermelon,,Feta,Cheese,And,Fresh,Mint,Leaves](https://cantina.protothema.gr/wp-content/uploads/2024/07/karpouzi-feta-anoigma.jpg)