Συνεχίζονται τα Aθenian Waves στο Minos Beach Art Hotel, φέρνοντας τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητα της αθηναϊκής σκηνής στο βραβευμένο εστιατόριο La Bouillabaisse. Έως και τον Οκτώβριο του 2025, το ξενοδοχείο του ομίλου της Bluegr Hotels & Resorts υποδέχεται μερικά από τα πιο περιζήτητα και πολυσυζητημένα εστιατόρια της Αθήνας, μαζί με τους δημιουργούς τους, σε πέντε ξεχωριστές βραδιές.

Η γευστική διαδρομή ξεκίνησε στις 7 Ιουνίου με το Ex Machina και τον σεφ Άνταμ Κοντοβά και συνεχίστηκε στις 5 Ιουλίου με το Ψωμί & Αλάτι του σεφ Γιάννη Λουκάκου.

Το ταξίδι συνεχίζεται το Σάββατο 2 Αυγούστου με το Simul (Michelin Guide – Main Selection 2024) και τον καινοτόμο σεφ Νίκο Θωμά, που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια και υψηλή αισθητική.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, το Pharaoh (Michelin Bib Gourmand 2024) παίρνει τη σκυτάλη με τον σεφ Μανώλη Παπουτσάκη να φέρνει στην Κρήτη τη βαθιά, ανεπιτήδευτη νοστιμιά της νέας ελληνικής σκηνής.

Η αυλαία πέφτει στις 4 Οκτωβρίου με το Jerár (Michelin Bib Gourmand 2024) και τον σεφ Χάρη Νικολούζο, που επαναπροσδιορίζει την κομψότητα στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Σε κάθε δείπνο, οι προσκεκλημένοι σεφ συνεργάζονται με τους βραβευμένους σεφ του ξενοδοχείου, Πόπη Κουρκουράκη και Κυριάκο Μυλωνά, δημιουργώντας αποκλειστικά μενού που παντρεύουν την αθηναϊκή πρωτοπορία με την κρητική γαστρονομική παράδοση.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στο La Bouillabaisse, το πρώτο fine dining εστιατόριο του Αγίου Νικολάου, με πορεία που μετρά πάνω από πέντε δεκαετίες και 8 Χρυσούς Σκούφους.

Στην καρδιά των Aθenian Waves βρίσκεται μια κοινή φιλοσοφία που αποτελεί και τον πυρήνα του Minos Beach Art Hotel, η βαθιά δέσμευση στην εντοπιότητα και τη βιωσιμότητα. Κάθε πιάτο δημιουργείται με φρέσκα, εποχιακά υλικά από μικρούς παραγωγούς της Κρήτης, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τοπικής κοινότητας και στην ανάδειξη του αυθεντικού γαστρονομικού πλούτου του νησιού.

Info
Minos Beach Art Hotel, 28410 22345, email info-minos@bluegr.com

Το άρθρο της εβδομάδας