Η ομάδα που διοργανώνει εδώ και σχεδόν 2 δεκαετίες το θεσμό των World’s 50 Best Restaurants ανακοίνωσε μια ακόμα πρωτοβουλία που σκοπό έχει να αναδείξει τα ταλέντα του μέλλοντος σε εστίαση, μπαρ και όχι μόνο.
Η χρονιά που διανύουμε είναι δύσκολη αλλά οι διοργανωτές των World’s 50 Best Restaurants και World’s 50 Best Bars μπορεί να μην πραγματοποίησαν φέτος τις καθιερωμένες λαμπρές τελετές αλλά αντί αυτών έτρεξαν -και τρέχουν- την καμπάνια στήριξης της εστίασης και των μπαρ με τίτλο «50 Best for Recovery», που περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες. Στο ενεργητικό τους προστέθηκε πρόσφατα και μια νέα πρωτοβουλία που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Βασκικό Γαστρονομικό Κέντρο (Basque Culinary Center) και απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ενεργά με τη γαστρονομία και ό,τι την αφορά. Η γκάμα με όσους μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής είναι ευρεία και δεν περιλαμβάνει μόνο μάγειρες αλλά και bartenders, σομελιέ, οινοποιούς, παραγωγούς προϊόντων, ψαράδες, ερευνητές, δημοσιογράφους. Πρόκειται δηλαδή για κάτι αντίστοιχο με τη λίστα 30 Under 30 του Forbes, αλλά με ευρύτερη ηλικιακή γκάμα, που δεν είναι λίστα κατάταξης αλλά μια επιλογή νέων ανθρώπων που ξεχωρίζουν ο καθένας στο χώρο του. Σκοπός είναι η ανακάλυψη νέων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται με διάφορους τρόπους στο χώρο της γεύσης και η ανάδειξη της δουλειάς τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα μέχρι 12 Νοεμβρίου στο http://www.theworlds50best.com/50next και όσοι επιλεχθούν θα ανακοινωθούν στις 22 Φεβρουαρίου 2021.
Δείτε επίσης
World’s 50 Best Restaurants 2019: Απολογισμός της διεθνούς γαστρονομικής γιορτής
World’s 50 Best Bars 2019: Αυτά είναι τα καλύτερα bars του κόσμου
Home Comforts : Το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο για τη σωτηρία των εστιατορίων του κόσμου