Η ΓΑΙΑ Οινοποιητική άνοιξε, μετά από 5 χρόνια, το υποβρύχιο κελάρι της αποκαλύπτοντας τον Βυθισμένο Θαλασσίτη 2011 στους λάτρεις του κρασιού. Ο Βυθισμένος Θαλασσίτης προέρχεται από την παραδοσιακή ποικιλία Ασύρτικο της Σαντορίνης και είναι το μοναδικό κρασί στην Ελλάδα που παλαιώνεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

thalassitis

Οι 500 φιάλες του που παρέμειναν στο βυθό της Σαντορίνης και ωρίμασαν σε βάθος 25 μέτρων για 5 χρόνια ανασύρθηκαν πριν λίγες μέρες και παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας στον Πολυχώρο Pirée στους λάτρεις του κρασιού.

Εκδήλωση-Gaia-Wines

photo3000069-(002)

Η συγκεκριμένη μέθοδος ωρίμασης στο βυθό κατατάσσει τη GAIA Wines ανάμεσα στα 10 οινοποιεία του κόσμου που έχουν τολμήσει αυτό το εγχείρημα. Η ιστορία του Βυθισμένου Θαλασσίτη ξεκινά το 2009 όταν η εταιρεία αποφάσισε να επιχειρήσει ένα νέο τρόπο παλαίωσης χωρίς την παρουσία οξυγόνου. Με συνεχείς δοκιμές και συγκρίσεις, οι συνθήκες βελτιώθηκαν, η διαδικασία εξελίχθηκε και η θάλασσα της Σαντορίνης αποδείχθηκε ιδανικό περιβάλλον για την εξέλιξη ενός ήδη επιτυχημένου λευκού κρασιού, του Θαλασσίτη, σε ένα παλαιωμένο κρασί με ώριμη και μεστή γεύση.

Thalassitis-Submerged-2011

Ο-Γιάννης-Παρασκευόπουλος-ανοίγει-στρείδια-για-τους-καλεσμένους
Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος ανοίγει στρείδια για τους καλεσμένους

Ο Βυθισμένος Θαλασσίτης 2011 διαθέτει λαμπερό χρώμα και δροσερά αρώματα, χωρίς κανένα ίχνος οξείδωσης, γεγονός που οφείλεται στην υποθαλάσσια παλαίωσή του. Επιβεβαιώνει δε την προσήλωση της GAIA Wines στην υψηλή ποιότητα σε συνδυασμό με μια διαρκή επιθυμία για πειραματισμό. Από το 2003 έως σήμερα η εταιρεία έχει διακριθεί 7 φορές μεταξύ των 100 πιο σημαντικών οινοποιείων του κόσμου από το έγκυρο αμερικανικό Wines & Spirits Magazine. Από τις περίπου 500 φιάλες που ήρθαν και πάλι στο φως πριν λίγους μήνες, 211 αριθμημένες φιάλες διατίθενται πλέον στο εμπόριο από επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια.

Το-υποθαλάσσιο-κελλάρι-του-Βυθισμένου-Θαλασσίτη
Το υποθαλάσσιο κελάρι του βυθισμένου Θαλασσίτη

Δες το βίντεο: