Με την άνοιξη στο κατώφλι αναζητούμε την φρεσκάδα των λευκών αρωματικών κρασιών. Μυρωδάτα, λαμπερά και ζωηρά. Δεν μπορείς παρά να υποκλιθείς στην φρεσκάδα και την φινέτσα των κρασιών του Μοσχοφίλερου.

Η ποικιλία Μοσχοφίλερο, ένα από τα πιο αρωματικά σταφύλια της χώρας μας, που η επιτυχία του κάνει καριέρα και εκτός συνόρων. Το χαρισματικό αυτό σταφύλι καλλιεργείται στο οροπέδιο της Μαντινείας στην καρδιά της Πελοποννήσου και δίνει λευκούς οίνους ΠΟΠ Μαντινεία ενώ συμμετέχει και σε πολλούς τοπικούς οίνους. Ωστόσο το συναντάμε σε ολόκληρη την Πελοπόννησο αλλά και σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

White Wine Pour

«Είναι ένα σταφύλι με κοκκινόχρωμο φλοιό που όμως δίνει λευκά κρασιά. Ο τρύγος είναι όψιμος στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου» λέει ο Λεωνίδας Νασιάκος χημικός-οινολόγος, οινοπαραγωγός και διευθυντής στην Σεμέλη Οινοποιητική. Αυτό όμως που χαρακτηρίζει την σαγηνευτική ποικιλία Μοσχοφίλερο είναι: «ο έντονος και αναγνωρίσιμος αρωματικός χαρακτήρα του. Χαρίζει θαυμάσια αρώματα τριαντάφυλλου, λεμονανθών, εσπεριδοειδή, λουκούμι τριαντάφυλλο και λάιμ» εξηγεί και προσθέτει «Το στόμα είναι μέτριο με ευχάριστη δροσιστική οξύτητα. Είναι η ελληνική αρωματική πρόταση απέναντι στο Sauvignon blanc και στο Pinot Grigio των Ιταλών. Το Μοσχοφίλερο έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην Αμερική». Είναι ένα ευκολόπιοτο κρασί που τα πληθωρικά φινετσάτα αρώματα αλλά και η δροσιστική οξύτητα του Μοσχοφίλερου το κάνει τέλειο συνοδό στο ανοιξιάτικο αλλά και στο καλοκαιρινό τραπέζι.

Με τι φαγητά να το συνδυάσετε
Συντροφεύει δροσερές σαλάτες ενώ οστρακοειδή και ψάρια ψητά το καλωσορίζουν ως ιδανικό συνοδό τους. Συνυπάρχει τέλεια με τα φρέσκα λευκά τυριά αλλά ακομπανιάρει και ένα πιάτο κοτόπουλο με μπάμιες ή μια πληθωρική αστακομακαρονάδα. Στην υγειά σας!