Τώρα το καλοκαίρι απολαμβάνουμε ένα ποτήρι κρασί με διάφορες αφορμές, από το μεσημέρι ως το βράδυ. Μία ιδιαίτερη σειρά, που κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών είναι η Thèse Limited Edition από το Κτήμα Μιχαλάκη.

Το Thèse 01 από ποικιλίες Βιδιανό και Μοσχάτο Σπίνας προτείνεται για ένα γεύμα με φίλους στη βεράντα ή ακόμη και ένα καλό εστιατόριο. Έχει λιπαρό στόμα κι έτσι ταιριάζει δίπλα σε ψάρια σαν το λαβράκι και την τσιπούρα. Θα μπορούσε όμως να συνοδεύσει ωραία κι ένα πλατό τυριών και φρέσκων φρούτων.

Όσο για το Thèse 10 από Ασύρτικο, Βιδιανό και Sauvignon Blanc, θα μπορούσε να ταιριάξει με παραδοσιακούς μεζέδες δίπλα στη θάλασσα, σαν τα ντολμαδάκια ή τις αγκινάρες φρικασέ.

Υπάρχει και το ροζέ Thèse 11 από τις ποικιλίες Κοτσιφάλι, Syrah και Grenache Noir που θα μπορούσε να καταναλωθεί μαζί με μια ωραία πράσινη σαλάτα με φράουλες, ή μια μακαρονάδα ναπολιτάνα σε ένα ιταλικό εστιατόριο, αλλά και μόνο του σε ένα θερινό σινεμά.

Τέλος, το Thèse 12 από Sauvignon Blanc θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα αφού συνδυάζεται με πολλά διαφορετικά πιάτα, από χορτόπιτα και κολοκυθοκεφτέδες μέχρι ωμά μαριναρισμένα ψάρια ή σοταρισμένα φιλέτα ψαριού.

Η σειρά Thèse Limited Edition είναι μία πειραματική σειρά κρασιών, που υπογράφει ο Δρ Γιώργος Κοτσερίδης, καθηγητής Οινολογίας στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που δημιουργήθηκε μέσα από μελέτη, δοκιμές και πειραματικές διαδικασίες εκείνου και της ομάδας οινολόγων του κτήματος Μιχαλάκη.

Τα κρασιά Thèse θα τα βρείτε σε εστιατόρια και κάβες ή στο site της Cosmodrink www.cosmodrink.gr