Κάθε μήνα δοκιμάζουμε και ξεχωρίζουμε 6 ετικέτες κρασιών που θα κάνουν την καλύτερη παρέα στα πιάτα της εποχής.

Δείτε τις προτάσεις μας:

Γένεσις 2022
Οίνος Λευκός Ξηρός
Μακεδονία ΠΓΕ, Κεχρή

Ένα από τα αγαπηµένα µας «καθηµερινά» κρασιά τόσο λόγω τιµής όσο και λόγω χαρακτήρα, που µπορεί να σταθεί αξιοπρεπέστατα δίπλα σε µια µεγάλη ποικιλία πιάτων. Αποτέλεσµα του πετυχηµένου συνδυασµού Sauvignon Blanc και Ροδίτη, το λευκό Γένεσις παρουσιάζεται µε λαµπερό ξανθοπράσινο ένδυµα και εκφραστική µύτη όπου ξεχωρίζουν λεµονανθοί, µάνγκο, ανανάς και πεπόνι, σε διακριτικό φόντο φρεσκοκοµµένου γρασιδιού. Στο µεστό και ισορροπηµένο στόµα, ο Ροδίτης προσφέρει όγκο και βάθος ενώ το Sauvignon Blanc ζωντάνια και αρωµατικό πλούτο. Πολύ καλή διάρκεια στο τελείωµα.
Τιµή: περίπου €7 στο ράφι

Τέχνη Αλυπίας 2022
∆ράμα ΠΓΕ
Κτήμα Τέχνη Οίνου

«Υπάρχουν ετικέτες που παραµένουν πάντα καλοφτιαγµένες και απολαυστικές, σηµεία σίγουρης αναφοράς αλλά και ασφαλή καταφύγια, όταν δεν έχουµε διάθεση για παρακινδυνευµένες αναζητήσεις και πειραµατισµούς» έγραφα το 2012 και οµολογώ πως σήµερα δεν θα άλλαζα λέξη. Με σαφή κυριαρχία του Sauvignon Blanc επί του Ασύρτικου, η σοδειά του 2022 έρχεται µε κρυστάλλινα λαµπερό λεµονοπράσινο χρώµα και ζωηρά αρώµατα ροδάκινου, βερίκοκου, κίτρου, λεµονανθών και βοτάνων, ενώ στο στόµα γοητεύει µε την αρµονική δοµή, το φρούτο, τη δροσιστική οξύτητα και το επίµονο τελείωµα.
Τιµή: περίπου €13 στο ράφι

Elixir 2022
Οίνος Λευκός Ξηρός
Αρκαδία ΠΓΕ, Σεμέλη

Η γερµανικής καταγωγής ποικιλία Gewurztraminer, που όµως έκανε καριέρα στη γαλλική Αλσατία, βρήκε στο ψυχρό κλίµα του αρκαδικού οροπεδίου κατάλληλες συνθήκες για να αναδείξει τα χαρίσµατά της. Το Elixir 2022 προσφέρει µια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή της, µε χρυσόξανθο λαµπερό χρώµα που διατηρεί ακόµα πρασινωπές ανταύγειες και γοητευτική παρουσία στη µύτη, όπου επικρατούν αρώµατα λίτσι, πεπονιού, ροδάκινου, γιασεµιού και τριαντάφυλλου, µαζί µε µια λεπτή αύρα τζίντζερ. Μαλακό στην πρώτη επαφή στο στόµα, λιπαρό χωρίς να γίνεται πλαδαρό, µε ικανή οξύτητα, πλούσιο φρούτο και µακρύ τελείωµα.
Τιµή: περίπου €16,50 στο ράφι

Emphasis
Chardonnay 2022
∆ράμα ΠΓΕ
Κτήμα Παυλίδη

Εξαιρετική φροντίδα στο αµπέλι, χαµηλές στρεµµατικές αποδόσεις, αλκοολική και µηλογαλακτική ζύµωση σε βαρέλια και παραµονή µε τις λεπτές οινολάσπες για περίπου 6 µήνες, σε συνδυασµό µε οινολογική αρτιότητα, δίνουν µια ιδιαίτερα εκλεπτυσµένη εκδοχή του Chardonnay. Λαµπερό χρυσοπράσινο χρώµα, αρώµατα που θυµίζουν αγιόκληµα, µάνγκο, ροδάκινο, περγαµόντο, φουντούκι και βανίλια, σε ελαφρότατο φόντο ξύλου και γεµάτη αίσθηση στο στόµα, µε υπόσταση, βάθος, ωραίο φρούτο, αλλά και οξύτητα, που ισορροπεί και ζωηρεύει το σύνολο. Λεµονάτες µνήµες στο µακρύ τελείωµα.
Τιµή: περίπου €17,50 στο ράφι.

Acquarella 2022
Πελοπόννησος ΠΓΕ
Οινοποιείο Novus

Ψυχή του οινοποιείου Novus είναι ο Λεωνίδας Νασιάκος, ένας εξαιρετικά έµπειρος οινολόγος, µε βαθιές οικογενειακές ρίζες στην περιοχή της Μαντίνειας και σπουδαία επαγγελµατική διαδροµή στη Νεµέα. Από τα πρώτα δείγµατα γραφής του διαλέγουµε τη ροζέ Ακουαρέλα, που παντρεύει το Μοσχοφίλερο µε το Ασύρτικο και το Syrah. Μας άρεσε το λαµπερό, ρόδινο – σοµόν χρώµα της, η εκρηκτική µύτη σε τόνους τριαντάφυλλου, µαρµελάδας κεράσι, φράουλας και γκρέιπφρουτ, το πυκνό, αρµονικό στόµα µε τη θέρµη, την ευπρόσδεκτη οξύτητα, τις ανεπαίσθητες τανίνες και το ωραίο, µακρύ τελείωµα.
Τιµή: περίπου €12 στο ράφι

Στροφιλιά Classy 2022
Στροφιλιά

Από τον Ασπρόκαµπο, στο οροπέδιο της Στυµφαλίας, το ορεινότερο τµήµα της ζώνης της Νεµέας, έρχονται το κόκκινο Αγιωργίτικο και το ερυθρωπό Gewurztraminer –ένα µάλλον ασυνήθιστο ζευγάρι– που οινοποιούνται µαζί για να δώσουν ένα αξιαγάπητο καλοκαιρινό κρασί. Λαµπερό, ρόδινο χρώµα, σχετικά βαθύ, ζωηρή, φρέσκια µύτη µε περάσµατα κερασιού, τριαντάφυλλου, καραµέλας φράουλας και πράσινης πιπεριάς, στόµα απρόσµενα γεµάτο, µε υπόσταση, λεπτότατες τανίνες, ευχάριστη οξύτητα, που ισορροπεί την αλκοόλη, και βέβαια µακρύ φρουτώδες τελείωµα. Πολύ καλή επιλογή για τα λαδερά του καλοκαιριού.
Τιµή: περίπου €7 στο ράφι.