Δύο ξεχωριστά κόκκινα κρασιά της Gaia Wines, που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική του Αγιωργίτικου αλλά και τις προεκτάσεις που μπορεί να αποκτήσει, χάρη στη γνώση και την τόλμη. Πρόκειται για το ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ και το  ΓΑΙΑ S.

Ας τα δούμε αναλυτικά παρακάτω:

Το ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ, το πολυβραβευμένο και διεθνώς καταξιωμένο Αγιωργίτικο, χάρη στην ιδιαίτερη οινοποίησή του, με μακρά μεταζυμωτική εκχύλιση και ωρίμανση για τουλάχιστον 20 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, αποτελεί μια από τις πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες κόκκινου κρασιού. Βαθιά ερυθροϊώδη απόχρωση, καθαρά και έντονα αρώματα, συνιστώσες φρούτου, ξύλου, βανίλιας και γαρύφαλλου συνθέτουν έναν ασυνήθιστο γευστικό καμβά με διάρκεια και όγκο.

Το ΓΑΙΑ S στέκεται επάξια απέναντι στη σταθερή αυτή «αξία»  To κρασί που συνδυάζει τολμηρά τα χαρίσματα της πελοποννησιακής ποικιλίας με το γαλλικό Syrah. Παλαιωμένο και αυτό, για 12 μήνες, σε βαρέλια από τα δάση της Γαλλίας, εμφιαλώνεται χωρίς άλλη κατεργασία και ωριμάζει για 5 μήνες ακόμα, πριν διατεθεί στο εμπόριο. Το αποτέλεσμα, ένας διαφορετικός ερυθρός οίνος της ίδιας ποικιλίας, με στιβαρή, πληθωρική και γενναιόδωρη δομή αλλά και δυναμική παλαίωσης δεκαετίας.

Καια τα δυο παραπάνω κρασιά, το ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ και το ΓΑΙΑ S αποτελούν δυο επιλογές που μαρτυρούν την ικανότητα του Αγιωργίτικου να εκπλήττει ευχάριστα. Και βέβαια είναι, πάνω από όλα, δυο ετικέτες που μπορούν με το συναρπαστικό τους γευστικό κόσμο να κατακτήσουν ακόμα και τον πλέον απαιτητικό οινόφιλο.