Αυτά τα υπέροχα φρουτώδη κρασιά θα συνοδεύσουν άψογα όλες τις δημιουργίες σας!
Καλογέρι Μαλαγουζιά 2016
Το Κτήμα Παπαγιαννάκου καλλιεργεί με επιτυχία στον Αττικό αμπελώνα την ποικιλία Μαλαγουζιά, που δίνει ποιοτικό κρασί. Στο ποτήρι θα χαρείτε το κίτρινο χρώμα με τις πράσινες ανταύγειες και στη μύτη θα σας συνεπάρουν τα αρώματα βερίκοκου, ροδάκινου και οι λουλουδένιες ανάσες από νυχτολούλουδο. Δροσερό, ισορροπημένο στο στόμα, με τραγανή οξύτητα και έντονη ορυκτότητα. Συντροφεύει φρέσκο ανθότυρο, ριζότο με ξύσμα λεμονιού, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες και τηγανητό ψάρι. Κόστος: €10,40
Petite Fleur 2016
Αυτό το λαμπερό ροζέ κρασί από την ερυθρωπή ποικιλία Σιδερίτη οινοποιεί με τέχνη στην Αχαΐα ο Θανάσης Παρπαρούσης, έχοντας στο πλευρό του τις δύο κόρες του. Το ανοιχτό σομόν χρώμα εντυπωσιάζει, και μια εισπνοή αρκεί για να σε πλημμυρίσουν φίνες νότες λουλουδιών τυλιγμένες από αρώματα γλυκού από κόκκινο φρούτο. Ευπρόσδεκτη είναι η τραγανή οξύτητα και η ευχάριστη επίγευση. Υποδεχθείτε τους φίλους με ένα ποτήρι Petite Fleur ή συνοδεύεστε την πληθωρική κακαβιά αλλά και τα ανοιξιάτικα λαδερά. Κόστος: €9,90
Άσπρος Λαγός Λευκός 2016
Κρασί λουσμένο στο κρητικό φως, με χρυσό χρώμα και ανταύγειες λεμονοπράσινες. Ο οινολόγος Νίκος Δουλουφάκης δημιούργησε από την ενδιαφέρουσα γηγενή ποικιλία Βιδιανό ένα απολαυστικό κρασί, όπου σε τυλίγουν τα φινετσάτα αρώματα εσπεριδοειδών. Στο στόμα η πλούσια γεύση προσγειώνεται εντυπωσιακά στον ουρανίσκο δίνοντας τη σκυτάλη στη μακριά επίγευση βανίλιας. Οι χάρες του αποκαλύπτονται στο τραπέζι δίπλα σε πιάτα με ψάρια ψητά και ζυμαρικά με θαλασσινά. Κόστος: €13
Primus Ζίτσα 2016
Ένα κρασί από την εκλεκτή γηγενή ποικιλία Ντεμπίνα (Π.Ο.Π. Ζίτσα), που οινοποιείται από το Κτήμα Γκλίναβος. Θαυμάστε το λαμπερό χρυσαφί χρώμα με τις πρασινωπές ανταύγειες και απολαύστε τα αρώματα μήλου, αχλαδιού, βανίλιας και μπαχαρικών που χαρίζει η ωρίμανσή του για 6 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Στόμα παιχνιδιάρικο με τραγανή οξύτητα που τονίζει τη φρεσκάδα των φρούτων. Ευκολόπιοτο κρασί που κάνει ιδανική παρέα με σούσι, καρπάτσιο λαβράκι και ψάρια ψητά. Κόστος: €11
Samos Anthemis 2010
Ένα από τα σπουδαία γλυκά κρασιά της ΕΟΣ Σάμου. Γοητεύει το λαμπερό πορτοκαλί χρώμα με τις χάλκινες ανταύγειες, που μαρτυρούν την πολύχρονη παλαίωσή του. Εξαίσια μύτη, με πολύπλοκα αρώματα μελιού, αποξηραμένων φρούτων και καρπών, σε φόντο σοκολάτας. Ελκυστική γεύση που αποκαλύπτει υπέροχη ισορροπία και επίγευση με μακρά διάρκεια. Βάζει τη γλυκιά σφραγίδα του στο τέλος του γεύματος, αλλά η πλούσια γεύση του θα ταιριάξει γάντι με γλυκά ταψιού, τάρτες φρούτων και σεμιφρέντο. Κόστος: €9
Semeli syrah rose 2016
Με το απαλό τριανταφυλλένιο χρώμα του προσφέρει στη μύτη έντονα αρώματα κερασιού, φράουλας και βύσσινου, με πικάντικες νότες. Στόμα βελούδινο, εξαιτίας του μέτριου αλκοόλ που συνδυάζεται αρμονικά με τη δροσιστική οξύτητα, αφήνοντας στο τέλος ευχάριστες νότες γλυκύτητας και φρεσκάδας. Σερβίρεται στους 8-11οC max, και συνοδεύει ιδανικά διάφορα μαγειρευτά πιάτα της ελληνικής κουζίνας όπως λαδερά, παστίτσιο, μεζεδάκια, πουλερικά σχάρας, πλούσιες σαλάτες, πάστα με θαλασσινά και ντομάτα, πίτσα, ενώ «αποφεύγει» καθετί πικάντικο. Κόστος: €12,10